Wouter Deems banner

Werken bij Finanxe - Wouter aan het woord

7 december 2023

Alle blogs

Wouter was eigenlijk helemaal niet van plan om interim-werk te gaan doen. Hij wilde na zijn studie ergens vast in dienst treden. Gelukkig voor zowel Finanxe als Wouter hebben gesprekken met Business Manager Robert hem anders doen beslissen. Inmiddels zit Wouter helemaal op z’n plek, en is hij onlangs gestart aan zijn vierde opdracht voor Finanxe.

De gehele organisatie sprak mij meteen aan!

Wat er doorslaggevend was voor de keuze om toch interim-werk bij Finanxe te gaan doen?

“De gehele organisatie sprak mij meteen aan! Ik werd erg enthousiast van de bedrijfscultuur en de sfeer die aanwezig is binnen Finanxe. En dat ben ik nog steeds.”

Ook het interim-werk is Wouter goed bevallen. Na het afronden van zijn studie en zijn Master vond hij het lastig te bepalen wat hij nou echt wilde. Interim-werk biedt hem de mogelijkheid om te ontdekken en te verkennen. Zowel de verschillende opdrachten en werkzaamheden die allemaal weer om andere kennis en vaardigheden vragen, als het kunnen ervaren van verschillende bedrijfsculturen. Het zijn allemaal aspecten die hem aanspreken.

Inmiddels zit Wouter in zijn vierde opdracht namens Finanxe. In oktober is hij gestart bij Eendracht Groep B.V. als Projectcontroller. Deze organisatie ontwerpt, bouwt, produceert en monteert bruggen. De werkzaamheden van Wouter zijn voornamelijk gericht op het ophalen van informatie bij de projectleiders en hij stemt vervolgens met hen af of alles volgens plan verloopt of dat er bijgestuurd moet worden. Vervolgens worden de rapportages per project door gekoppeld aan het Management Directie Team. Binnen zijn functie kijkt hij op welke manier er het beste rendement te behalen is, dit geeft een fijne en uitdagende dynamiek in de organisatie. Deze opdracht biedt de uitdaging waar hij naar op zoek was.

Wouter Deems X

 

 

Binnen finanxe wordt er niet alleen geluisterd, er wordt ook echt wat meegedaan!

Voorafgaand aan deze opdracht heeft Wouter onder andere twee opdrachten bij de RUG gedaan. Hier kwam hij weer terug op de plek waar hij vlak daarvoor zijn Master had behaald. En dan ook nog op precies dezelfde faculteit! Maar nu kon hij alles vanaf de andere kant ervaren. Als student had hij uiteraard weinig inzicht in wat en hoe er allemaal gebeurde, nu kon hij dit met eigen ogen ondervinden. Naast de opdracht bij zijn oude faculteit heeft hij ook nog een opdracht bij de RUG gedaan bij het ‘Center for Information Technology’ en bij Elzinga Groep.

Wanneer we over Finanxe praten belicht Wouter ook de Finanxe Academy. “De trainingen en programma’s zorgen voor een verdieping van je kennis maar ook voor binding met andere professionals. Aangezien je voornamelijk bij de opdrachtgever actief bent ben je niet dagelijks in contact met je collega’s van Finanxe. De Academy zorgt ervoor dat dat je elkaar weer ziet en ook vakinhoudelijk met elkaar kan spreken. Zo breng je elkaar weer verder in je kennis.”

De cultuur binnen Finanxe was voor Wouter de doorslaggevende factor om bij Finanxe te gaan werken. Ook nu hij al een aantal jaren in dienst is ervaart hij dit als het allerfijnste binnen de organisatie. Binnenkort wil Wouter starten met een Postmaster Register Controller, ook hierbij voelt hij dat Finanxe hem ondersteunt. Hetzelfde ervaart hij bij wensen en behoeften rondom een opdracht. Zo zegt Wouter: “Binnen Finanxe wordt er niet alleen geluisterd, er wordt ook echt wat meegedaan!”