Data to Advice Program

Zet jouw kennis om naar het juiste advies en beleid.

Data heeft de toekomst!

Data en finance gaan hand in hand. Met jouw ervaring weet je hoe je verschillende soorten data kunt lezen, analyseren en interpreteren. In dit programma gaan we hier dieper op in en leer je er richting verschillende stakeholders over adviseren.

Data to Advice Program

Het Data to Advice Program duurt twee jaar. In deze periode richten de verschillende masterclasses zich op vakinhoudelijke diepgang. Daarnaast ga je, samen met de andere deelnemers uit jouw groep, aan de slag met de benodigde persoonlijke en professionele skills voor deze fase in je carrière. Adviseren, presenteren, verandermanagement en cybersecurity zijn thema’s die voorbij komen. We sluiten af met ‘Adviseren – The Final’. Het moment waarop alles samen komt en de geleerde theorie in praktijk wordt gebracht.

Kritisch denken is essentieel om tot relevante realisaties te kunnen komen.
Leen de WaalDocent bij de Finanxe Academy

De inhoud van het Data to Advice Program

Vakinhoudelijke diepgang blijft een belangrijk onderdeel van het programma. Zo gaan we aan de slag met o.a.:

 • PowerBI
  Met de ervaring en kennis die jij als basis hebt, gaan we in twee masterclasses dieper in op Power BI.

 • Data Driven organiseren & cybersecurity

  Om een goede vertaling te maken en impactvol te kunnen adviseren, nemen we je ook mee in de wereld van (effectief) adviseren, gedragsmethodes en presenteren. Ook cybersecurity komt ruim aan bod.

 • Effectief adviseren
  Hoe presenteer je data op een juiste manier? Hoe pas je jouw adviesstukken aan op een betreffende stakeholder? We gaan aan de slag met de theorie en oefenen de praktijk.

 • De LIFO® gedragsmethode
  De LIFO® methode richt zich op gedragsstijlen. Waar komt gedrag vandaan en welke invloed heeft het op iemand in bepaalde situaties? Je leert over de methode, wat de uitkomsten betekenen en hoe je effectiever kan handelen.

 • Persoonlijk leiderschap
  Hoe communiceer jij en geef jij leiding onder druk? In deze Special Force training gaat het over communicatie en presteren onder druk. 

Special Force Training

De ervaring van onze professionals

Collega Bastiaan werkt als Finance Professional voor Finanxe. Naast de ontwikkeling via de Finanxe Academy, zorgen ook de opdrachten voor groei. We spraken hem over zijn ervaringen, je leest het hier.

background

Wil je meer weten over het Data to Advice Program?

Kom in contact of ontdek onze vacatures