Inspiring the Future Program

Een visie op de toekomst is onmisbaar voor de keuzes van morgen. Dat is van toepassing op finance, op werk in het algemeen en intermenselijke verhoudingen. In dit programma leer je om zelf een duidelijke visie te creëren.

Inspiring the Future Program

Het Inspiring the Future Program is een eenjarig programma waarin verschillende relevante thema’s aan bod komen. Wil jij in de toekomst van belangrijke toegevoegde waarde zijn? Dan is dit het programma voor jou. Op verschillende manieren kijken we samen vooruit. Wat gebeurt er als we de lijnen van vandaag doortrekken naar toekomst? Hoe verhoud de sociale context zich in veranderende tijden? En hoe past duurzaamheid in dit totaal? In trainingen ga je met jouw groep aan de slag en sluit je af met een heldere eigen visie.

Veel problemen en uitdagingen zitten niet in systemen, regelgeving of procedures maar in gedrag van mensen.
Sarah MutsaersDocent bij de Finanxe Academy

De inhoud van het Inspiring the future Program

  • Menselijk gedrag op de werkvloer

Toekomstige uitdagingen zitten niet in systemen, regels en procedures maar in het gedrag van mensen. We gaan, vanuit de dierentuin, aan de slag met gedragsbiologie. Wat leren dieren ons over sociale context? En hoe vertaal je dit de sociale contexten waarin wij dagelijks actief zijn?

  • Duurzaamheid, changing the game

Organisaties ontkomen er niet aan, duurzaam handelen wordt het nieuwe normaal. Hoe kun je als Controller hier een rol in spelen, hoe oefen je een positieve invloed uit? We bespreken niet de verslagleggingsregels maar gaan juist in op de intermenselijk kant.

  • Risicoleiderschap

De dynamiek van de VUCA*-wereld en onze toekomstbeelden gaan gepaard met vele onzekerheden, die zowel risico’s opleveren én kansen bieden. Dit vraagt om risicoleiderschap, ook van een Controller. Hoe doe je dit? En hoe geef je dat vorm?

  • De Controller als storyteller en adviseur

De financial van de toekomst zal door digitalisering en automatisering minder bezig zijn met verzamelen, analyseren en controleren van cijfers. Des te belangrijker is de vertaling hiervan in het geven van advies.

  • Invest in your future self

We hebben allemaal veel ballen hoog te houden in deze tijd. We besteden deze dag aan hands on, toepasbare oplossingen, die je helpen een gezonde leefstijl te behouden.

* VUCA is een acroniem voor Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiguity

background

Meer weten over het Inspiring the Future Program?

Kom in contact of ontdek de vacatures.