Wat doet een Business Controller?

Wat doe je als Business Controller?

Je wilt aan de slag als Business Controller: wat doe je dan precies? Bij ons vind je de vacatures en projecten voor controllers met de ambitie om de beste te zijn in wat ze doen. Dat doen wij namelijk ook, zodat je goed bij ons past.

We leggen je uit wat een Business Controller doet en hoe je als finance professional aan de slag gaat. Je rol is net anders dan die van een Financial Controller, omdat je in bredere zin bedrijfskundig sterk bent. Wij kennen de nuances en hebben de verschillende opdrachten en uitdagingen, bij organisaties waarvoor jij graag aan de slag gaat.

  • Netwerk van 200+ finance professionals

  • Meer dan 10 jaar professionele ervaring

  • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

  • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Voor welke werkzaamheden worden deze professionals ingezet?

Benieuwd voor welke werkzaamheden onze opdrachtgevers zoeken naar Business Controllers? Je kunt denken aan de financiële rapportage en bijvoorbeeld budgettering en forecasting. Het is jouw rol om enerzijds de risico’s en financiën van de organisatie in de gaten te houden, terwijl je anderzijds nadenkt over de strategische koers van de business.

Als finance professional binnen business control ben je daarom bijvoorbeeld bezig met de analyse van bedrijfsprocessen. En je richt je op de strategische besluitvorming, door data en inzichten te verzamelen waarmee je het management adviseert.

Taken van een Business Controller

Wat doet een Business Controller concreet? Je kunt denken aan taken zoals:

  • Financiële data analyseren Je verzamelt, analyseert en interpreteert financiële gegevens. Zo beoordeel je de financiële

  • gezondheid van de organisatie, in relatie tot de bedrijfsdoelstellingen en de business waarmee het actief is.

  • Management adviseren Als Business Controller adviseer je het management, met inzichten op basis van de data die je verzamelt en analyseert. Zo help je het management om weloverwogen business-beslissingen te nemen.

  • Financiële controles implementeren Als controller ben je bezig met de naleving van financiële procedures en de bredere regelgeving binnen de organisatie. Je balanceert financiële regelgeving met de businessdoelstellingen.

  • Meewerken aan strategische projecten Organisaties hebben strategische uitdagingen en werken daarvoor aan grote en langlopende projecten. Binnen opdrachten als Business Controller ben je bijvoorbeeld betrokken bij fusies, overnames en uitbreidingen.

  • Financiële modellen ontwikkelen Ten slotte help je bij het ontwikkelen van financiële modellen. Je werkt verschillende scenario’s uit, waarmee je de impact op de organisatie simuleert. Zo geef je inzicht in de risico’s en kansen.

Opdrachten voor een Business Controller

Wat doet een Business Controller en welk type opdrachten kun je verwachten? Opdrachtgevers vragen ons bijvoorbeeld om ambitieuze controllers die helpen bij de implementatie van een nieuw financieel systeem. Je kunt denken aan een nieuw ERP-systeem, dat de financiële rapportage en data-analyse verbetert.

Of het gaat om kostenbesparing, waarbij je strategieën ontwikkelt en uitvoert zonder de business te schaden. In het verlengde daarvan ligt performance management. Je zet het op of verbetert de inzet daarvan, zodat je de efficiëntie en effectiviteit van de organisatie verhoogt. Of je bent bijvoorbeeld betrokken bij de due diligence voor fusies en overnames die de organisatie wil doen.

Ben jij benieuwd wat een Business Controller doet en heb je de ambitie om zelf de beste te worden in wat je doet? Dan pas jij heel goed bij Finanxe. Neem contact met ons op, dan maken we graag kennis.

background

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Finanxe? Ontdek meer over hoe het is om Finance Professional te worden bij Finanxe!