Wat doet een Finance Manager?

Wat zijn de taken van een Finance Manager en welke opdrachten kun je verwachten?

Onze finance professionals hebben de ambitie om de beste te zijn in wat ze doen. Net als wij, dus met die motivatie pas je goed bij de opdrachtgevers waar wij voor werken.

Je hebt als Finance Manager de financiële ervaring en achtergrond waar organisaties naar zoeken, als ze een volgende stap willen zetten. Jij bent betrokken bij bijvoorbeeld de strategische planning en risicomanagement. Onderliggend zijn budgettering, forecasting en financiële rapportages onderwerpen waar je mee bezig bent.

  • Netwerk van 200+ finance professionals

  • Meer dan 10 jaar professionele ervaring

  • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

  • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Voor welke werkzaamheden worden deze professionals ingezet?

Concreet kun je als Finance Manager werken aan taken zoals compliance en regelgeving, risicomanagement, financiële rapportages, budgettering en bijvoorbeeld de strategische planning. Je bent als manager verantwoordelijk voor het beheer en overzicht, dus voor de inzet die financiële professionals in de operatie doen.

Je kunt denken aan het laten opstellen van een SWOT-analyse om de strategische planning te bepalen, een bijdrage aan softwaretools die budgettering en forecasting eenvoudiger maken of onderzoek naar studies en statistieken op het gebied van nauwkeurige financiële rapportage. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor voldoende inzicht in de risico’s, en aandacht daarvoor. Net als voor compliance en regelgeving, op basis van de financiële wet- en regelgeving waarvan je op de hoogte bent.

Taken van een Finance Manager

Concrete taken voor jou als Finance Manager kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Strategische besluitvorming Je bent betrokken bij belangrijke strategische besluiten, met een financiële component. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een data-gestuurde benadering, in de processen voor besluitvorming? Dit draagt bij aan een verbetering van de besluiten, op financieel vlak.

  • Optimalisatie van bedrijfsprocessen Of je draagt als Finance Manager bij aan de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Daarvoor stroomlijn je de dataverzameling, richt je het proces in en doe je bijvoorbeeld een casestudy om te onderzoeken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Het is jouw verantwoordelijkheid als Finance Manager om de langetermijnstrategie te ontwikkelen, inclusief investeringsplannen en bijvoorbeeld groeidoelstellingen. Of je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de jaarbudgetten, plus het voorspellen van de toekomstige resultaten. Ook moet je financiële risico’s identificeren en beheren, zodat ze geen bedreiging vormen voor de strategische doelstellingen van de organisatie.

Opdrachten voor een Finance Manager

Concrete opdrachten waaraan je kunt werken als Finance Manager zijn bijvoorbeeld:

  • Implementatie van een financieel systeem Je bent verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw financieel systeem. Dat betekent dat je betrokken bent bij zowel de voorbereidingen, de selectie als de implementatie daarvan. Zo kies je het juiste systeem, dat bijdraagt aan de strategische doelstellingen.

  • Begeleiding bij fusies en overnames Of je hebt een rol bij een fusie of overname. Specifiek ga je aan de slag met de due diligence of met de integratie na de deal. Het is jouw verantwoordelijkheid om de kans op een succesvolle fusie of overname (verder) te vergroten.

Ben jij benieuwd wat een Finance Manager doet en heb je de ambitie om zelf de beste te worden in wat je doet? Dan pas jij heel goed bij Finanxe. Neem contact met ons op, dan maken we graag kennis.

background

Maak als ervaren professional écht het verschil

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?