18 april 2018

5 jaar Finanxe Vincent van Wieren | kijkt terug

Vincent van Wieren is mede eigenaar van Finanxe en sinds de oprichting in 2013 vanaf de zijlijn betrokken. 'Iets met het detacheren van financials' groeide in 5 jaar uit tot een succesvol bedrijf met 11 interne collega's en rond de 100 lopende projecten, waarbij Martijn Bakker de dagelijkse leiding heeft. Vincent vertelt  over de samenwerking en over hoe het is om Finanxe te zien groeien: 

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 5 jaar?

"In 2009 heb ik voor het eerst bedacht om iets te gaan doen met het detacheren van financials in de veranderende wereld van de accountancy. Ik heb samenwerking gezocht, mensen gezocht, maar het kwam nooit tot een passende match. Tot ik via via in contact kwam met Martijn, we hadden direct een goede klik. Martijn heeft vervolgens Finanxe helemaal opgebouwd tot wat het nu is, een succesvol bedrijf en een hele leuke groep mensen. Het is echt genieten om te zien hoe Martijn zichzelf ontwikkelt en hoe hij Finanxe zo ontzettend snel laat groeien. Daar ben ik heel trots op. Martijn is er met het idee vandoor gegaan en heeft er een mega succesvol bedrijf van gemaakt, ik ben vanaf de zijlijn betrokken en hoef alleen nog maar af en toe te sparren... 

Ik vertrouw eigenlijk iedereen, maar  Martijn vertrouw ik blind. Ik ben nooit bang dat hij iets fout doet, dat is heel prettig samenwerken! Martijn is geïnteresseerd en goed voor mensen, hij wil mensen helpen. Hij is een super enthousiaste, gedreven kerel, betrokken, gepassioneerd, oprecht, eerlijk en direct. Hij toont leiderschap en dat vind ik heel fijn. Ook naar mij toe is hij direct en open, er blijft niks onuitgesproken, we hebben een hele fijne samenwerking. 

Heb je een advies voor Martijn voor de komende 5 jaar?

Mijn advies is wat tegenstrijdig... Koester de passie en de dynamiek, maar beteugel ook de onrust. Je hoeft niet overal op in te springen, houd je koers vast. Maar tegelijkertijd brengt onrust je ook bij die passie en gedrevenheid en die zijn belangrijk! Eigenlijk wil ik vooral tegen Martijn zeggen: geniet van het succes!

Terug naar het interview met Martijn Bakker
Lees hier ook hoe consultant Jerwin ten Caat terugkijkt op de afgelopen 5 jaar

Lees verder