21 februari 2023

Assistent Controller gezocht voor | Reesink Production

In gesprek met Koen Jacobs, interim controller

Specialist in landbouwvoertuigen

Royal Production is onderdeel van Royal Reesink en is het enige productiebedrijf van de 40 dochterbedrijven. De rest zijn allemaal dealers. Ze zitten in het in het mooie, knusse dorp Hengelo (GLD) en uiteraard zijn ze daar heel bekend. O ja, je moet dit dorp niet verwarren met de grote stad in Overijssel. Wat doen zij precies? Ze produceren, met het merk Kaweco, mesttankmachines, graafmachines en silagewagens en leveren aan nationale én internationale klanten. Een specialistisch bedrijf met echt vakwerk zoals lassen. Koen: “We staan bekend om onze kwaliteit”

Het bedrijf staat momenteel op z’n kop: de afgelopen jaren steeg hun omzet elk jaar met 20% en ook hun personeelsbestand is aardig gegroeid. De fabriek is met 60% uitgebreid en zijn ze op dit moment druk met nieuwe investeringen.

Automatiseren

Hun ambitie is de omzet de komende 3 jaar te verdubbelen. Daarom zijn ze druk bezig met een efficiency en automatiseringsslag. Want met deze hoge verwachting, wil je zo doelmatig mogelijk werken. Zo zegt Koen: “Om de groei te blijven realiseren, moeten we efficiënter gebruikmaken van de ruimte die we hebben.”

In het derde kwartaal verwachten ze een lasrobot in te zetten die een hoeveelheid laswerk gaat overnemen. Ook is er net een herken-scan-systeem voor facturatie ingevoerd wat veel werk scheelt, maar nog verder verbeterd kan worden. Ook andere werk- en productieprocessen worden onder de loep genomen en geoptimaliseerd. Dat geldt ook voor de boekhouding en daar ligt voor de nieuwe assistent controller een enorme uitdaging. Zo moeten het nieuwe facturatiesysteem en de maandrapportages verder worden ontwikkeld en zijn er nog genoeg mogelijkheden om mooie, interactieve rapportages in Power BI te maken. “We willen de bedrijfscijfers zo inzichtelijk maken dat het hoofdkantoor het ook goed begrijpt”, vertelt Koen. Ook ligt er over de interne processen te weinig vast en mist er soms richting, maar die behoefte is er wel. Ook iets wat de assistent controller kan aanpakken.

“Niet lullen, maar poetsen”

Schouders eronder, dat is de sfeer binnen Reesink. In het team zitten ongeveer 5 medewerkers, van de administratie tot aan de receptie. Heerlijk nuchtere en hardwerkende medewerkers die heel gezellig en losjes met elkaar omgaan. In de pauze samen de benen strekken of gewoon een broodje achter het bureau. Wat je maar wilt. De deuren staan open, de directeuren lopen gewoon rond en het is een ons-kent-ons-omgeving. Collega’s vertrouwen elkaar en elke maandag beginnen ze de week met een gezamenlijke kop koffie: een hoe was je weekend-momentje. Samen uit eten, een borrel, een open dag of familiedag en vele andere, leuke activiteiten. De personeelsvereniging zit niet stil en organiseert geregeld iets wat je niet wilt missen.

Alles verandert, alles beweegt en dat maakt het heel leuk.

Ben jij onze kandidaat

Je werkt veel samen met de interim controller en met collega’s van financiële administratie. Samen checken of alles klopt, de maandafsluiting doornemen of je neemt contact op met leveranciers en klanten als er vragen zijn over leveringen of facturen. Reesink is een internationaal bedrijf dat samenwerkt met partijen in Duitsland, Polen en Tsjechië dus als je Duits spreekt, is dat handig en anders leer je het snel. Engels is wel een must.

“Alles verandert, alles beweegt en dat maakt het heel leuk”, zegt Koen.

Word jij gelukkig in een productiebedrijf waar je alle ruimte krijgt om het bedrijf naar een next level te tillen? Jeuken jouw handen als het gaat om vernieuwen, ontwikkelen en verbeteren? Want dan zit je in deze functie helemaal goed. Heb je sprankelende energie en een positieve drive om de boekhouding duidelijker en efficiënter te maken?

En belangrijk: heb jij feeling voor ‘het boerenleven’? Dat is een pluspunt! De meeste collega’s voelen zich daarmee verbonden en bijvoorbeeld tijdens de oogst een paar dagen vrij om mee te helpen.

Ben je helemaal enthousiast geworden over deze functie? Bekijk de volledige vacature hier.

Lees verder