21 juni 2024

Business Controller gezocht voor Rentree

Deventer is ons thuis en thuis zijn in Deventer gunnen we anderen ook. Daarom helpen we mensen aan een passend thuis, dat is waar Rentree naar streeft en waar Mathijs Gudde en zijn team aan bijdragen. In 2015 startte hij als Business Controller, eind 2021 werd Mathijs Manager Financiën.

Hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe collega. In dit interview vertelt Mathijs alles over Rentree, team finance en de openstaande vacature.

Rentree is een middelgrote woningcorporatie die zich puur op de stad Deventer richt.

“We verhuren zo’n 3800 woningen en hebben veertig medewerkers.”

Dat kleinschalige geeft een leuke dynamiek vertelt Mathijs. Je kent iedereen en we doen het echt samen als één team. “Ons kantoor staat in het centrum en je voelt de verbinding met de stad.”

Net even anders

Stoffig en grijs, dat beeld hebben veel mensen van woningcorporaties. Maar Rentree is anders, aldus Mathijs. “Een jaar of acht geleden is de organisatie grootschalig gereorganiseerd en werd de huidige manier van werken geïntroduceerd. Met onder andere flexplekken in plaats van vaste kantoren en bureaus, zodat je elke keer andere collega’s treft. Het zorgt voor een open sfeer en een vlotte manier van werken.” Het team is jong vertelt Mathijs en er is weinig hiërarchie. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie en er is een gezellige sfeer. Daarnaast krijg je als medewerker veel ruimte, je mag overal over meedenken.

Zelf heb ik in de accountancy gewerkt en het grootste verschil zit ‘m toch in de sfeer en de dynamiek. Bij Rentree werken verschillende typen mensen, er gebeurt altijd wel iets en het is nooit saai.

Het finance team bestaat, met de nieuwe collega erbij, uit zes mensen. Mathijs: “Ik zelf als Manager en collega Janine die zich samen met drie medewerkers financiën richt op Financial Control. En daarnaast dus de Business Controller die we zoeken. Deze persoon is verantwoordelijk voor het leveren van de juiste input voor het opstellen, bewaken en toetsen van de planning en control- cyclus, risicomanagement en informatievoorziening.

Een werkweek bij Rentree

Een werkweek als Business Controller is heel divers.

  • Maandelijks heb je bepaalde overleggen, bijvoorbeeld met de projectleiders om de financiële stand van zaken omtrent vastgoedprojecten door te nemen. Of met de Manager vastgoed om de onderhoudskosten te analyseren.

  • Andere dag ben je druk bezig om de financiële impact van bijvoorbeeld een gewijzigd huurbeleid door te rekenen of van een nieuw vastgoedproject.

  • Tevens stel je o.a. maandelijks de liquiditeitsprognose op. Hoe de geldstromen er de komende maanden uitzien en wanneer ontstaat er een financieringsbehoefte maak jij inzichtelijk.

  • Rond september ben jij verantwoordelijk voor het doorrekenen van de begroting. Alle toekomstige plannen worden samengevoegd waarbij jij gaat kijken of dit financieel haalbaar is.

Een collega met een aantal jaren werkervaring zou heel welkom zijn, aldus Mathijs. De functie is te pittig voor een starter, de nodige inhoudelijke bagage is gewenst. Maar je hoeft geen tien jaar ervaring te hebben. “Het gaat ook om je houding. Nieuwsgierigheid en veel vragen stellen, dat waarderen we. Natuurlijk is net als overal binnen financiën nauwkeurigheid belangrijk. Zelfstandigheid waarderen we ook, ik ga niemand op z’n vingers kijken. Je bent zelf verantwoordelijk om je doelen te halen, waarbij je uiteraard wel de hulp en middelen krijgt die je nodig hebt.”

Een goede werk-privé balans

De cultuur binnen Rentree omschrijft Mathijs als persoonlijk, betrokken en klantgericht. “Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd, je krijgt een loopbaanbudget en alle mogelijkheden om je vakinhoudelijk te ontwikkelen. De sfeer is goed, gezellig. Een vrijdagmiddagborrel, tussen de middag samen een broodje eten of een rondje door de stad wandelen, personeelsfeestjes, een kraamvisite. Als de jaarafrekening klaar is gaan we als team een hapje eten in de stad om dat te vieren.” Thuiswerken is geen enkel probleem, Rentree faciliteert een goede werk-privé balans. “Maar we zoeken elkaar wel op, het is toch fijn om je collega’s op kantoor te ontmoeten.”

Je doet het ergens voor

Voor Mathijs is het de combinatie van de prettige sfeer en de groeimogelijkheden die maakt dat hij al zeven jaar met plezier zijn werk doet. “En, je doet het ergens voor. Je bent bezig met de cijfers, met als einddoel om alles zo goed mogelijk te regelen voor de huurders van Rentree. Die maatschappelijke betrokkenheid voel je echt binnen de organisatie. Of het nou het versimpelen van de huurovereenkomst is of het supersnel reageren bij problemen, iedereen draagt zijn steentje bij. Samen zorgen we dat mensen zich thuis voelen in Deventer.”

Heb jij zin om samen met Mathijs en zijn collega’s bij te dragen aan dit mooie doel? Heb jij zin in een:

  • Brede en afwisselende financial control functie

  • Vlotte, sociale organisatie, jong en gezellig team

  • Volop persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling

  • Bijdragen aan maatschappelijk doel

Interesse of vragen?

Directe interesse of heb je vragen naar aanleiding van de vacature? Neem contact op met Business Consultant Angela.

Lees verder