04 april 2023

De Finanxe-carrière van Jan Margossian

Werken deed hij al voordat Finanxe op zijn pad kwam. Maar deze kans greep hij met beide handen aan. Meerdere keren van werkgever switchen zonder dat je een jobhopper lijkt, leek hem ideaal. Nu zijn we alweer 4 jaar verder en heeft Jan nog geen seconde spijt.

Jan Margossian

Nickname: Handige Harry
Kantoor: Kantoor Hengelo
In dienst sinds: maart 2019
Huidige opdrachtgever: Winkels Techniek

Daadkracht
Hij is altijd in voor nieuwe uitdagingen. Sterker nog, hij heeft het nodig. En dat is precies wat hij vindt bij Finanxe. Jan: “De diversiteit vind ik top. Je mag continu in andere financiële keukens kijken en daarvan leren.”

Binnen Finanxe zit hij ook niet stil. Jan is al 1,5 jaar lid van de medezeggenschapsraad. Waarom koos hij daarvoor? “Ik wil wat betekenen voor financials. Je maakt bij de MR echt het verschil voor collega’s. Er zijn veel ideeën en ik mag daarover mijn mening geven. Zijn er problemen? Dan pakken we die serieus op naar HR en de directie. Het contact is 100% met wederzijds respect, ook al zijn we het niet altijd eens.” Het gezamenlijke doel is duidelijk: Finanxe naar een next level brengen.

De diversiteit vind ik top. Je mag continu in andere financiële keukens kijken en daarvan leren.

Teamleider Finance

Dit was één van de leukste opdrachten die Jan heeft gedaan. Hij kreeg bij de Energiewacht de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie, zo’n 16-18 mensen. Een plek waar hij met veel plezier werkte. Hij kon goed opschieten met de Finance Manager en er werd elke dag gelachen. Maar ook: de waardering, respect en ruimte die hij kreeg. “Fijn om vertrouwen te krijgen, maar daar tegenover staat presteren”, zegt hij met een lach.

Het was niet zijn eerste leidinggevende functie, daarin had hij al ervaring. Wat is zijn kracht? Jan: “Ik ga echt met de mensen in gesprek, luister goed en denk mee over oplossingen. Maar als mensen niet willen, ben ik ook bereid impopulaire keuzes te maken.”

Jan is ambitieus. Functies als Finance Manager dagen hem uit. Medewerkers naar een volgend niveau helpen, hun vaardigheden vergroten en zelfstandigheid stimuleren; daar wordt hij blij van. Hij zegt: “Als je je niet comfortabel voelt, moet je het juist doen. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen. Door een cursus of gewoon ‘on the job’”

Afspraak = afspraak staat bij Jan hoog in het vaandel. Lukt het niet? Zeg het gewoon. Liegen is voor hem een no-go. Maar hij is ook iemand die niet blijft hangen in dingen. Ben je het oneens? Prima. Biertje doen.

Vertrouwen, gezelligheid en ontwikkeling

Dat zijn belangrijke waarden bij Finanxe. Jan is erg te spreken over Finanxe. Zo vertelt hij: “De sfeer is goed. Er wordt altijd gelachen. En je krijgt de ruimte om je zegje te doen. Ik heb het gevoel dat ik mag zeggen wat ik wil. Daar hecht ik veel waarde aan.”

Wil je een cursus doen? Dat kan! Finanxe stimuleert dat juist.

Jan: “Ze staan er altijd voor open als je een cursus wilt volgen. Ze luisteren goed en kijken dan direct of meer mensen interesse hebben. Dat vind ik mooi.”

Jan zit midden in het Business Controller Program. Heel wat anders dan hij eigenlijk is: een financial controller die graag in analyses duikt. De masterclass over ethiek vond hij erg nuttig, want dat is voor een belangrijke waarde: respect voor verschillende culturen, meningen en visies. En ook de training over stakeholders waarin je leert dat elke laag in een organisatie een andere behoefte heeft, was herkenbaar.

Vroeger was Jan een haantje-de-voorste, en stak zijn mening en advies niet onder stoelen of banken. De laatste jaren is dat veranderd. Achteroverleunend luistert hij naar problemen en ideeën van anderen en stelt vragen. “Ik kan ook leren van iemand die 21 is”, zegt hij.

Ben je (bijna) afgestudeerd? Wil je ontdekken welke financiële functie bij je past? Dan is werken bij Finanxe een aanrader. Dat is wat Jan zegt. “Je wordt aan de hand meegenomen, hebt een buddy die voor je klaarstaat en je ontwikkelt jezelf op jouw tempo.” 


Jan’s tip voor financials:
“Assumption is the mother of all fuck ups.” Oftewel: doe geen aannames, vul niets voor een ander in, maar durf het na te vragen. Denk in oplossingen en uitdagingen. Weg met die beren op de weg. Het kan niet, bestaat niet. Kijk niet naar wat niet kan, maar focus je op wat wél kan. Dat is er bij Jan ingehamerd. 

Lees verder