09 april 2024

De groeispurt van financial Maaike Meijer

“Dit is dé mogelijkheid om veel te zien en te leren en erachter te komen wat ik leuk vind én wat niet.” Dat is de reden waarom Maaike voor Finanxe koos.

Maaike Meijer

  • Nickname: Theeleut

  • Kantoor: Kantoor Groningen

  • Finanxe Academy: Good to Great Program

  • Huidige opdrachtgever: Fijn Holding

In het begin was alles nieuw en moest ik leren hoe het in elkaar zit. In het nieuwe project weet ik het al beter.

Feestelijke start

Maaike viel met haar neus in de boter; het zomerfeest van Finanxe. Een perfect moment om nieuwe collega’s voor het eerst te zien. “Met de bus naar de locatie… ik ben altijd eerst een beetje een kat-uit-de-boom-kijker, maar de sfeer zat er direct goed in”, lacht ze.

De dag ervoor was ze als junior projectcontroller begonnen bij haar eerste opdrachtgever: De Vries Scheepsbouw in het Friese Makkum. Een opdracht waar ze het enorm naar haar zin heeft gehad. Ze moest er op tijd voor opstaan om vanuit Groningen naar de Friese werf te rijden. Maar dat had ze er zeker voor over. Lekker muziekje aan en gáán.

“In het begin was alles nieuw en moest ik leren hoe het in elkaar zit. In het project daarna wist ik het al beter.” Maaike was hier verantwoordelijk voor de geldstromen die horen bij drie luxe refit-boten die in de werf liggen. Wat zijn de afspraken? Wat wordt er gefactureerd? Klopt alles met wat is afgesproken? Uhm, refit? Dat betekent dat onderdelen van de boten worden hersteld, vervangen of aangepast naar de wensen van de eigenaar. Twee van die boten liggen in Harlingen dus daar tufte Maaike regelmatig naartoe om te overleggen met de projectleider. Afwisseling vindt ze heerlijk, in alle opdrachten overigens. Het is een wereld apart, waar veel geld in omgaat en ieder project is uniek. Ze zat om de 2 weken met de kapitein en de vertegenwoordiger van de eigenaar om de kosten door te nemen. “Elke eigenaar wilde iets anders en alles moest goed in de gaten worden gehouden. En elke projectleider werkte óók weer anders. Maar uiteindelijk zat ik er redelijk goed in” vertelt Maaike met een glimlach.

Persoonlijke groei

Waarom is de keuze op Finanxe gevallen? Het is een perfecte manier om erachter te komen wat je leuk vindt en de ideale plek om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. De sfeer is heel goed, informeel. Maaike: “Er wordt regelmatig wat georganiseerd. Ze zorgen ervoor dat je in contact blijft met je collega’s. En ze denken met je mee. Wat past bij jou? Zit je op je plek? Je kunt altijd bij hen terecht en verwachten niet dat je alles al weet. Finanxe heeft echt vertrouwen in je.”

Daarnaast heeft ze veel uit het Young Talent Program van de Finanxe Academy gehaald. En wat ze daar leerde, gebruikt ze nog altijd in haar opdrachten. Zoals op de werf, waar ze werkte met twee projectleiders. “Door de masterclasses leerde ik heel bewust met dingen bezig te zijn. Daar heb ik nog altijd veel aan. Zo weet ik beter hoe ik met iemand om moet gaan en hoe ik eruit kan krijgen wat ik nodig heb”, vertelt ze. Maar ook de Cirkel van Invloed is blijven hangen. Welke keuzes kun je maken? Hoe reageer je in bepaalde situaties? Raak je geïrriteerd of laat je het rusten? Maaike: “Hierdoor krijg je inzicht in hoe dingen soms indirect effect hebben op je dag zonder dat je het door hebt. Bijvoorbeeld: je staat in een enorme file. Tja, niet echt relaxed. Maar buiten jouw invloed. Hoe zorg je ervoor dat het je dag niet verpest?”

Je kunt altijd bij hen terecht en verwachten niet dat je alles al weet. Finanxe heeft echt vertrouwen in je.

Verwachtingen bijstellen

Afspraak is afspraak; dat was haar motto altijd, maar daarin is ze veranderd. Doordat het druk was op de werf en er altijd iets kon gebeuren, liepen dingen soms anders. En ook al houdt Maaike van regelmaat, ze is daarin flexibeler geworden. Zo zegt ze: “Als het nodig is, claim ik mijn tijd wel, maar soms hebben andere zaken prioriteit.”

Lees verder