04 januari 2021

Een zesde kantoor Finanxe gaat | Twente veroveren!

Twente is het volgende stukje Nederland dat Finanxe rood kleurt. Het opbouwen van een nieuw kantoor in Hengelo is een mooie uitdaging voor Bas Sikkema, Finanxer van het eerste uur en onze nieuwe Twentse collega Claire Leferink. In dit interview vertellen Bas en Claire je alles over hun plannen en waarom ze er superveel zin in hebben! 

Finanxe DNA

Met deze stap vallen er voor Finanxe verschillende puzzelstukjes in elkaar. Het afgelopen jaar hebben we met ons nieuwe kantoor in Friesland weer ervaren hoe waardevol regionale aanwezigheid is. Twente hadden we al langer in het vizier want er zijn prachtige bedrijven gevestigd, een interessante markt voor ons. We gaan in Twente doen wat we ook op de andere Finanxe kantoren doen: de verbindende schakel zijn tussen finance professionals en organisaties in de regio. Finanxe is specialist op het gebied van detachering, werving & selectie en freelance (zzp) bemiddeling van HBO en WO finance professionals, van starters tot ervaren financials. Bas: “We bieden een oplossing voor elk finance capaciteitsvraagstuk en nu we in Noord-Nederland onze plek veroverd hebben schuiven we op richting het oosten! Ik werk nu zelf vijf jaar bij Finanxe en sinds een aantal jaren staat alles hier in Zwolle als een huis. Bij mij begint er dan wat te kriebelen. Het starten van Finanxe Twente is een heel tof en uitdagend project waar ik veel zin in heb. Het voordeel van deze werkwijze is dat ik Finanxe door en door ken en het Finanxe DNA in Twente kan inbedden.” 

Zakendoen in je eigen regio

Claire: “Na vijf jaar Randstad was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het opzetten van een nieuw kantoor voor Finanxe is een hele toffe uitdaging waar ik gelijk enthousiast over was. Sinds oktober ben ik vanuit Zwolle aan de slag en begin 2021 verhuizen Bas en ik naar Hengelo.” De regionale aanpak van Finanxe maakt dat consultants de markt en de bedrijven door en door kennen. We bouwen relaties op met financials, hogescholen en universiteiten en kunnen zo de juiste mensen vinden. Bas: “Je doet het goed of je doet het niet, zo zien wij dat. Ik merk in Zwolle ook echt dat klanten graag zaken doen met een partij uit hun eigen regio. We zijn dan ook heel blij dat we een tof pand hebben gevonden aan het Levelsplein in Hengelo.” Vanuit Hengelo gaan Bas en Claire een aantal in Twente woonachtige finance professionals begeleiden en in de loop van 2021 meer trainees en interim collega’s aannemen. Bas: “Finanxe staat voor ‘talent’. Ieder mens, jong of oud, beschikt over unieke talenten. Wij zijn op zoek naar deze talenten, naar die mensen die hun hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. We hebben inmiddels een behoorlijke groep interim finance professionals in dienst en in Twente zal deze groep zich gaan uitbreiden. Daarnaast gaan we bedrijven in kaart brengen en contact leggen met de UT en Saxion. We gaan genoeg body creëren om aan het eind van het jaar een nieuwe collega consultant aan te nemen.” 

Aangenaam kennis te maken:

Claire Leferink. In Tubbergen woont deze echte Twentse met haar vriend Tom en zoontje Mick. In haar vrije tijd gaat Claire graag met vrienden een hapje eten of wat anders gezelligs ondernemen. Ze houdt van winkelen en duikt regelmatig de sportschool in. Na haar studie Facility Management werkte Claire een aantal jaar bij Randstad voor het label onderwijs en financieel.

Oprechte interesse

Claire: “Het mooie vind ik dat je bij Finanxe kwaliteit te bieden hebt, zowel richting de professionals als richting klanten. Onze finance professionals bieden we prachtige carrièremogelijkheden en bij opdrachtgevers denken we mee met specialistische vraagstukken. Het is voor mij een verdiepingsslag en dat vind ik superleuk. Ik heb daarnaast veel zin in het werkgeverschap en de begeleiding  van professionals. Hoe zorg je dat ze uitdagende opdrachten hebben, happy zijn en bij Finanxe blijven? Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mensen die ik spreek en het past dan ook bij me om een band op te bouwen. Richting klanten is dat hetzelfde, ik bouw aan relaties en heb de afgelopen jaren gemerkt dat het werkt. Vanuit een duurzame relatie kun je het meeste voor elkaar betekenen, ik ben geen type dat gaat voor het snelle succes.” 

Alles eruit halen

Een club mensen die vanuit een focus op kwaliteit te werk gaat, zo omschrijft Claire haar eerste indruk van Finanxe. “Finanxe kwam op me over als een gezellige groep collega’s die hard werken en er alles uit willen halen. Dat spreekt me aan want zo’n type ben ik zelf ook. Dat beeld wordt bevestigd nu ik een tijdje bezig ben. Mijn collega’s nemen de rust om vraagstukken op te pakken en er is een fijne samenwerking, ook met collega’s van andere kantoren. We werken allemaal keihard aan hetzelfde doel. De sfeer is laagdrempelig, gezellig en iedereen is behulpzaam.” 

Hard werken en successen behalen

Voor zowel Bas als Claire komt deze uitdaging op een mooi moment en ze hebben er dan ook veel zin in. Bas: “We hebben in Zwolle een stabiel en succesvol kantoor opgebouwd en daar ben ik trots op. We hebben een groep supergoede, gemotiveerde professionals in dienst, onze omzet en marge zijn op orde en er is een goede balans tussen grote en kleine klanten. Je zou het bijna een beetje saai kunnen noemen… Ik ben een bouwer en ik kijk er dan ook naar uit om in Twente net zo’n goed draaiend kantoor neer te gaan zetten!” Claire: “Het lijkt me heel leuk om zelf professionals aan te nemen en vervolgens passende opdrachten voor ze te vinden. In de toekomst staat er een mooi netwerk van bedrijven waar we goed mee schakelen en van waaruit opdrachten gaan binnenkomen. Natuurlijk gaat daar een fase van opbouw aan vooraf. We zullen de komende tijd hard moeten werken, dat hoort bij deze uitdaging. Dit proces is nieuw voor mij en ik ben dan ook heel benieuwd waar we staan over een jaar! Er zijn bij Finanxe veel mogelijkheden en ik voel de ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Ik kijk met een open blik naar de toekomst en heb er heel veel zin in!”

Lees verder