31 oktober 2022

Elsbeth Rondaan over de Finanxe Academy

De vrolijke, ambitieuze en reislustige Elsbeth startte haar carrière bij Finanxe in september. Wat is haar achtergrond? Hoe kwam ze eigenlijk bij Finanxe terecht? Hoe heeft ze zich tot nu toe ontwikkeld en wat wil ze nog leren? En wat vindt ze van het Young Talent Program waar ze óók net mee is begonnen? Wij wilden het allemaal weten.

Studie & stages
De in Sint Annaparochie geboren en getogen Friezin zit niet graag stil. Vroeger reed ze fanatiek paard, maar inmiddels racet ze met haar stalen ros over het asfalt. Want sportief is ze. Door haar liefde voor dieren begon ze ooit aan de studie Dier &Veehouderij, maar dat was het toch nét niet. Ze stopte ermee. En omdat ze vroeger ‘best’ goed was in economie, koos ze voor de studie Finance & Control. Na een paar jaar theorie was het tijd voor haar eerste onderzoeksstage. Dat was even wennen, want elke dag op kantoor is toch wel even anders dan studeren. Elsbeth: “Ik ben niet iemand die als ze iets spannend vindt, het niet doet.” Dus ging ze ervoor.

Het was een leerzame ervaring. Zo stapte ze regelmatig in de valkuil dat ze alles perfect wilde doen en daarom veel zelf oppakte. “Ik heb geleerd dat ik mensen om hulp moet vragen. En dat het niet altijd gaat zoals ik in eerste instantie voor ogen had, maar dat dat oké is. Máár als iets dan goed gaat, dan kan ik ook echt even trots zijn.”

Na deze stage ging Elsbeth de minor ‘neuromarketing’ doen: de psychologische kant van marketing. Weer heel wat anders. “Ik ga graag een uitdaging aan. Vind het belangrijk om mijzelf te ontwikkelen. Want dat zet je aan het denken”, vertelt ze.

Hetzelfde jaar werd ze verrast met nóg een onderzoeksstage. Die zag ze even niet aankomen. Maar via via kwam ze – samen met haar duopartner - al snel bij Zorggroep Alliade terecht waar zij samen het risicomanagement op strategisch niveau onder de loep namen. Ze hadden het naar hun zin en vielen dan ook met hun neus in de boter toen Alliade hun een afstudeerstage aanbood.

Er is veel persoonlijk contact en ruimte om te groeien.

Ontdekkingsreis
Reizen zit inmiddels in haar bloed, maar hoe weet je nu welke functie bij je past? Daar kom je maar op één manier achter: onderzoeken en ervaren! Finanxe benaderde haar op het perfecte moment. Want als je toch in verschillende financiële keukens wilt kijken, is Finanxe dé ideale werkgever. Elsbeth: “Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden, maar voor nu voelt Finanxe heel goed. Er is veel persoonlijk contact en ruimte om te groeien.” En dat is voor Elsbeth belangrijk, want ze wil zich zoveel mogelijk ontwikkelen.

Op 1 september was het zover. Haar eerste dag bij Finanxe én bij haar opdrachtgever Van Wijnen in Gorredijk. In ieder geval tot eind december is ze daar verantwoordelijk voor de crediteuren- en debiteurenadministratie van hun vestiging in Eibergen. Haar leerdoelen? Elsbeth: “Bellen met klanten en leveranciers vind ik nog spannend. Maar dat komt wel, ik ga veel oefenen. Daarnaast help ik anderen graag, maar ik vind het nog lastig om ‘nee’ te zeggen als het een keer niet uitkomt. Ik wil het graag goed doen.”

Groeien & bloeien
Dat doet ze de komende 10 maanden bij het Young Talent Program van Finanxe. De eerste masterclass in september viel in de smaak. Elsbeth: “Wij zijn met een heel leuk groepje. We deden de oefeningen steeds in tweetallen, dan leer je elkaar ook goed kennen. En omdat je open en eerlijk dingen deelt, ben je snel op je gemak.” De young talents gingen aan de slag met DISC; een model waarmee je inzicht krijgt in je gedrag. Weergegeven in kleuren. “Toen iedereen de kleuren wist, ging je dat in alles wat we daarna deden ook echt bij elkaar zien. Dat was echt leuk”, zegt Elsbeth enthousiast.

Ze heeft zin in de volgende masterclasses. Elke keer een nieuw thema. Deze maand ging over ‘persoonlijk leiderschap’ en daarbij gingen de bokshandschoenen letterlijk aan. Daar keek deze sportieveling natuurlijk naar uit. Elsbeth: “Het was erg interessant, af en toe ook confronterend, maar superleerzaam. Door het boksen word je op een leuke manier bewust van je eigen gedrag. Dit laat je niet alleen tijdens het boksen zien, maar ook (onbewust) in je werk- en privéleven. Door je hiervan bewust te zijn, kun je aan je uitdagingen werken.

Het programma is een mooie stap tussen het studeren en het 'echte' werken in.

Hoe omschrijft Elsbeth zichzelf in één zin?
“Ik ben leergierig, sportief, empathisch en het gelukkigst aan de andere kant van de wereld.”

Dromen
Die heeft ze zeker! Werken in het buitenland voor een Nederlands bedrijf om zo meer van de wereld te zien, dat lijkt haar ge-wel-dig. Een combi van werken én reizen. Want sinds ze alleen op surfvakantie naar Zuid-Afrika is geweest, is het reisbeest in haar los.

Onze kernwaarden zie je overal terug, van de mogelijkheid om te groeien en te ontdekken #ExploringCounts tot in de kwaliteit waar we voor staan #BeingTheBestCounts. Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op voor een kop koffie, we vertellen je graag meer! 

Finanxe Academy

De Finanxe Academy is dé plek voor professionals die klaar willen zijn voor de toekomst. Van young talent naar leiders die de toekomst bepalen.

Ontdek meer
arrowarrow

Lees verder