04 oktober 2023

Even voorstellen Janneke Boersma

Per 1 september is Janneke Boersma aangesteld als Programmamanager binnen Finanxe, waarmee zij het stokje overneemt van de vertrekkende Karin van der Velde. Tijd voor een nadere kennismaking met deze 34-jarige Snitser, die eerder als interim professional al voor ons werkzaam was.

In de rol van programmamanager vind ik alles terug wat ik zoek in een functie.

Janneke is geboren en getogen in het bruisende en waterrijke Sneek, waar ze in hartje centrum samenwoont met haar vriend (en hond). Als sociaal dier is ze graag bij familie en vrienden, en houdt ze van koken en lekkere dingen bakken. Ze studeerde Accountancy en was erna lange tijd in datzelfde vakgebied werkzaam. In september 2016 maakte ze de overstap naar Finanxe. Janneke: “Ik kwam bij Finanxe in dienst, maar werd gedetacheerd bij meerdere opdrachtgevers. Na een kleine vier jaar en verschillende opdrachten kon ik als financieel manager in dienst treden bij één van die opdrachtgevers. Dat heb ik toen gedaan, al bleven de contacten met Finanxe warm.”

Verrassende wedervraag

Vanaf september 2021 gaat Janneke als docent aan de slag op de academie Economics & Logistics van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Deze (parttime)rol past haar als een jas. Ondanks dat ze al een tijdje is vertrokken, blijft ze contact houden met Finanxe-directeur Martijn Bakker. “Vanuit NHL Stenden had ik een afspraak met Joyce Lammers (Director People & Culture bij Finanxe, red.) en Martijn. Dat ging over een mogelijke samenwerking tussen NHL Stenden en Finanxe. Na dit gesprek had ik wederom contact met Martijn. Daar kwam een verrassende wedervraag uit. Het vertrek van Karin werd genoemd, met erna de vraag of de rol van programmamanager iets voor mij zou kunnen zijn. Zo is het balletje gaan rollen.”

Ik heb al de nodige ideeën over de invulling van de functie.

Combi met huidige functie

Na enkele prettige gesprekken op het oude nest is het duidelijk voor Janneke: ze wil graag weer binnen Finanxe aan de slag. De functie van programmamanager is tevens goed te combineren met haar rol als docent binnen NHL Stenden. “Het voelde meteen als vanouds”, gaat Janneke verder, “waarbij mijn werkzaamheden op de hogeschool een positieve invloed kunnen hebben op mijn functie als programmamanager. Daar houden we de laatste ontwikkelingen en wet- en regelgevingen op het gebied van bijvoorbeeld accountancy en finance & control nauwlettend in de gaten, wat we verwerken in de programma’s voor de studenten. Dit is natuurlijk ook interessant voor Finanxe.”

Uitbouwen Finanxe Academy

Zo’n drie weken lang heeft Janneke inmiddels kunnen optrekken met Karin van der Velde. Karin heeft in 2021 de academy vanaf scratch opgebouwd, in een periode dat er slechts een young talent program was. “Inmiddels staan er zes hele mooie programma’s. Voor trainees tot en met onze seniors én de professionals die alles al hebben doorlopen. Het staat als een huis. Aan mij de taak om dit verder uit te bouwen. Ik volg nu een aantal masterclasses, zodat ik zelf ervaar wat de programma’s inhouden. Ik heb al de nodige ideeën over hoe ik mijn eigen draai eraan kan geven. Niet alleen op inhoud, maar tevens qua externe samenwerkingen met bijvoorbeeld bedrijven.”

Wat karin met de academy heeft opgebouwd en neergezet is ontzettend knap.

Perspectieven

Dynamiek, vrijheid, kansen zien, mogelijkheden benutten, energie, groei, ontwikkeling, vooruitdenken: het zijn begrippen die de rode draad vormen in de kennismaking met Janneke en haar beeld van Finanxe en de nieuwe functie. “Ik vind het fijn om te merken dat hier veel mogelijk is. Dat past bij mij. Actie, prikkels, maar ook eigen invulling kunnen geven aan de functie. Ik heb er heel veel zin in.” En tot slot, wat wens je Karin toe? “Ik gun haar een periode van rust en erna een nieuwe functie of opdracht waarin ze, net als wat ze bij Finanxe heeft gedaan, iets kan opbouwen en neerzetten. Wat ze met de academy heeft bewerkstelligd is ontzettend knap. Daar ligt haar kracht.”

Lees verder