16 juli 2021

Finanxe Utrecht bestaat precies 3 jaar: | Philip Ties blikt terug...

Vandaag is het zo ver: Finanxe Utrecht bestaat precies 3 jaar. De ideeën van een enkele enthousiasteling groeide uit tot een bedrijf met inmiddels zes vestigingen waaronder Utrecht. Hoe kijkt hij terug, de eindverantwoordelijk voor deze vestiging, Philip Ties.

Philip, 3 jaar Finanxe Utrecht. Hoe kijk je terug als eindverantwoordelijke voor deze vestiging?

"De tijd gaat enorm snel. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat we het met elkaar goed naar ons zin hebben. Als organisatie maken we mooie ontwikkelingen door en ook als kantoor plukken we hiervan de vruchten. De opbouw van een nieuw kantoor kost veel tijd en energie en hier zetten wij ons iedere dag vol passie en met veel plezier voor in. Mijn doel is de komende jaren het grootste kantoor binnen Finanxe te worden en hiervoor heb ik en hebben wij al onze collega’s heel hard nodig om dit te bewerkstelligen. We hebben de afgelopen jaren zeer leuke projecten kunnen en mogen doen voor mooie opdrachtgevers en daarnaast een geweldig team aan interim medewerkers opgebouwd. Dit team is groeiende en wij merken dat zowel de financials alsook opdrachtgevers in en om Utrecht ons goed weten te vinden. Het mooie van Finanxe is dat we samenwerken, ook met de verschillende vestigingen. We delen kennis en werken met alle ondersteunde collega’s samen om uiteindelijk onze missie: ‘de leukste en de beste zijn’ waar te kunnen maken. 

Kortom: ik kijk terug op een erg leerzame, maar vooral ook een erg leuke tijd, waar altijd ruimte blijft voor ontwikkeling maar waar we iedere dag weer het verschil willen maken."

Wat zijn voor jou de hoogtepunten van 3 jaar Finanxe Utrecht?

“Er zijn verschillende hoogtepunten te benoemen. Maar het mooie is dat de groep collega’s steeds groter wordt en dat de betrokkenheid binnen het team en ons kantoor groeit. We hebben verschillende samenwerkingen opgetuigd met mooie onderwijsinstellingen en daarnaast hebben we alleen afgelopen jaar al 24 nieuwe opdrachtgevers kunnen ondersteunen met onze goede en leuke collega’s. 

Ik ben erg trots op het feit dat we zoveel finance professionals hebben kunnen helpen aan een toffe nieuwe uitdaging waar ze energie van krijgen. En wij dus ook. Ik hoor nog geregeld van professionals dat ze blij zijn met onze dienstverlening en de nieuwe baan. Een beter compliment kan je niet krijgen. Daarnaast de opdrachtgevers welke ons het vertrouwen geven om de voor hen de perfecte kandidaat te zoeken. Dit alles heeft geresulteerd in waar we nu als kantoor Utrecht staan."

In welke fase zitten jullie met de vestiging in Utrecht op dit moment?

“Momenteel groeit onze groep aan interim collega’s erg hard, we nemen veel nieuwe collega’s aan die op project basis in verschillende keukens ervaring willen opdoen en willen ondersteunen. Ons Young Talent Program wordt steeds beter bekend in de regio en hier krijgen we dan ook steeds meer vragen over hoe wij dit kunnen inzetten voor organisaties.  Dat de interne organisatie groeit helpt ons enorm. De Finanxe Academy is hiervan een mooi voorbeeld: een opleidingstraject waarmee onze financials zich blijven ontwikkelen en dus nooit stilstaan. We denken mee in de toekomst van de financiële dienstverlening en de ontwikkeling die hiervoor nodig is van onze collega’s. Deze gesprekken met zowel opdrachtgevers als onze professionals blijven leuk en interessant om te voeren.“

Wat zijn je plannen voor het komende jaar? Waar ligt de uitdaging?

"Om verder te groeien zijn we op zoek naar een collega consultant. Dat is voor de korte termijn de eerste uitdaging. We vinden het belangrijk om aandacht aan onze opdrachtgevers te geven, maar ook onze collega’s van de juiste aandacht en leuke opdrachten te kunnen blijven voorzien. De focus ligt op het samen groeien, samen bouwen aan Finanxe Utrecht. De lat ligt hoog, we willen de beste en leukste zijn. Er zijn uitdagingen genoeg voor een groeiende organisatie, maar een stabiele basis, plezier voor alle collega’s, zowel binnen een opdracht als ook intern met elkaar is de basis van succes. Als je plezier hebt in wat je doet dan kost een stapje harder minder energie, dan wil je ook graag beter worden en heb je net dat beetje meer over om een stap harder te lopen en dat stapje harder zorgt er voor dat wij het verschil maken.”

Lees verder