30 november 2022

Financials gezocht voor Gemeente Het Hogeland

Deze vacature is ondertussen al vervuld door Finanxe. Wil je te weten komen wat Finanxe voor jou kan betekenen of wil je beschikbare vacatures zien? Klik dan hier

Een van de jongste gemeenten van Nederland heeft twee vacatures. Wil je in een team met korte lijntjes werken aan procesverbeteringen en het toetsen van processen aan wet- en regelgeving? Bij de gemeente Het Hogeland kun je als professional écht impact maken. Peter, teamleider en strategisch adviseur planning en control, en Rensje, senior medewerker AO/IC binnen het team P&C, kennen de organisatie goed en vertellen wat het werk zo mooi maakt.

Gemeente Het Hogeland is een van de jongste gemeenten van Nederland: in 2019 fuseerden vier Groningse gemeenten om samen Het Hogeland te vormen. Zowel Peter als Rensje werken al vanaf die nieuwe start bij de gemeente, dus zij weten heel goed in wat voor organisatie je terechtkomt. 

Omdat de fusie relatief vers is, zijn we volop in beweging. En dat betekent dat het nooit saai is bij ons! Genoeg uitdagingen en kansen om door te groeien, dus.

Gezellig en no nonsense

Peter stuurt onder anderen het cluster AO/IC aan, waar Rensje onderdeel van uitmaakt. Zij weet dan ook precies wat het dagelijks werk van de functie inhoudt. “We werken echt op gelijkwaardige basis. Met het AO/IC cluster hebben we elke twee weken een vast overlegmoment. Daaromheen helpen we elkaar veel – we werken altijd met korte lijntjes.” Dat past goed bij de Groningse nuchterheid van de organisatie, zegt Peter. “We zijn gezellig en no-nonsense. We stropen allemaal de mouwen op en gaan ervoor en de sfeer is informeel.”

Dynamisch werk

Als medewerker AO/IC zie je veel van de organisatie. “We voeren controles uit op alle onderdelen van de gemeente. Dat betekent niet alleen dat je met veel verschillende onderwerpen bezig bent, je praat ook met allerlei mensen”, zegt Rensje. Peter voegt toe: “Het werkveld van de gemeente is ontzettend breed. Je ziet alles langskomen: van civiele techniek tot welzijn en van ICT tot reisdocumenten. Dat maakt het werk zo enerverend! Je betekent echt iets voor de samenleving. En alles wat er in de gemeente gebeurt, zie je terug in je werk.”

Impact maken, overal in de organisatie

Je komt dus vanuit jouw rol op veel verschillende plekken binnen de organisatie. Daarbij moet je als medewerker AO/IC wel stevig in je schoenen staan, volgens Peter. “Van nature vinden mensen het niet altijd fijn om gecontroleerd te worden. Maar je helpt processen verbeteren. Als je kritisch durft te zijn, maar met de juiste toon die boodschap toch positief kunt overbrengen, kun je heel veel betekenen.  Daar bespaar je anderen ook werk mee. Wees dus niet bang dat iemand het vervelend vindt dat je iets aan de kaak stelt. Dat noemen we positief-kritisch!”

Rensje weet inmiddels goed hoe je met zo’n positief-kritische houding impact maakt. “Laat merken dat je wilt helpen. Zo heb ik laatst nog advies gegeven over hoe een proces niet beter, maar ánders kon. Dat wordt gewaardeerd en het is leuk om er vervolgens samen mee aan de slag te gaan.” Ook Peter geniet van alle successen die het team boekt. “Als we weer een mooi jaarverslag naar de gemeenteraad gestuurd hebben, vieren we dat. Het is een gezamenlijke verdienste en daar zijn we trots op!”

Een beetje enthousiasme? Graag!

Het team werkt niet alleen goed samen omdat de werksfeer zo informeel is. Het is een gemengd gezelschap dat elkaar perfect aanvult. “Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd. De afgelopen jaren zijn diverse jonge talenten aangenomen. Het is mooi om te zien dat iedereen goed samenwerkt.” Rensje: “Er wordt ook veel gelachen bij ons. Heb je dus een flinke dosis enthousiasme en humor? Dan is dat zeker welkom!”

Zijn we een match?

Wil jij net als Rensje en Peter werken bij een gemeente in beweging? En word je vrolijk van de ontwikkelmogelijkheden, verantwoordelijkheid en het werkplezier dat Het Hogeland te bieden heeft? Dan ben jij misschien wel de perfecte match voor de functie van medewerker Administratieve Organisatie en Interne Controle. Lees hier  alles over de vacature.


Lees verder