29 november 2022

Glenn Snippe over het Young Talent Program

In gesprek met collega Glenn Snippe. Hij vertelt over zijn deelname aan het Young Talent Program van de Finanxe Academy. Lees alles over zijn ervaringen met de masterclasses en hoe dit bijdraagt aan zijn ontwikkeling.

Glenn Snippe

Nickname: Sniper
Diploma: Economics & Business
Bij Finanxe sinds: augustus 2022
Werkt voor: kantoor Twente
Huidige opdracht: Junior Financial Accountant bij Vei

Hij komt uit het pittoreske Westerhaar, onder de rook van Almelo. Zijn passies? Voetbal en F1 kijken. Beide al jaren. Hij traint 2x in de week bij de plaatselijke club in Westerhaar waar hij als rechtsback uitblinkt in het 1e. Glenn is een sociaal dier. Een avondje met vrienden naar de kroeg in het dorp verderop of gewoon bij iemand thuis slaat hij niet over. “Of naar een tentfeest… die zijn ook altijd heel leuk. Het verschilt een beetje per weekend”, vertelt hij.

Nadat hij zijn vwo-diploma op zak had, vertrok hij naar studentenstad Groningen om aan de universiteit Economics & Business te studeren. Een volledig Engelse studie. Maar dat maakte leergierige Glenn niet uit. Drie jaar later had hij zijn bachelor op zak en ging daarna nog een jaar door voor de master Finance. Hij leerde dat finance enorm breed is en je verschillende kanten op kunt. Maar welke kant was dat? Dat wist hij na het afstuderen nog niet.

Er is regelmatig contact, collega's zijn geïnteresseerd, sociaal en ik leer veel van het Young Talent Program.

Financiële proeverij

En toen? Hij ging op zoek naar vacatures en maakte een LinkedIn-profiel aan. Al snel kwam Finanxe om de hoek kijken. Hij verdiepte zich in detachering en dat leek hem wel wat. Glenn: ”Ideaal als je nog niet weet wat je wilt. En ze hebben een Finanxe Academy waaronder het Young Talent Program (YTP), goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Tot nu toe bevalt Finanxe goed. Er is regelmatig contact, collega’s zijn geïnteresseerd, sociaal en ik leer veel van het YTP.”

Zijn eerste opdracht? Hij startte afgelopen augustus als junior financial accountant bij Vei, een bedrijf dat wereldwijd maatschappelijke drinkwaterprojecten leidt. Bijvoorbeeld door in Afrika samen met lokale waterbedrijven scholen aan te sluiten op drinkwater. Glenn houdt zich bezig met verschillende taken zoals bonnetjes checken, uren verwerken en declaraties voorbereiden. En sinds kort kan hij in SAP, waar hij nog veel van kan leren.

Bevalt het goed? Absoluut. “De verschillende dingen die je doet, maar ook dat je ergens aan bijdraagt. Zowel maatschappelijk, maar ook voor het bedrijf, om hun financiële kant op orde te krijgen.”

Talent & Ontwikkeling

Glenn is een echte mensen-mens. Hij is makkelijk in de omgang, maakt snel contact en iedereen is voor hem hetzelfde. Zet hem in een groep en hij redt zich wel. Van nature heel relaxt en raakt niet snel uit balans. Dat was vroeger al zo. Stress kent hij eigenlijk niet en hij past zich makkelijk aan. “Ik ben benieuwd hoe het gaat als ik in een meer stressvolle situatie terechtkom. Of ik dan nog steeds rustig kan blijven”, zegt Glenn.

En hij heeft nog meer in zijn mars. Geconcentreerd werken is daar eentje van. Ook al is het rumoerig, hij sluit zich helemaal van af. Hij doet ook niet alles tegelijk, maar rond eerst een taak af voordat hij aan de volgende begint. Hij is goed in het checken en nakijken, maar wacht niet af als hij iets niet weet. Dan stapt hij op iemand af om het te vragen.

Wat wil hij nog leren? “Gewoon puur hoe je jezelf kunt blijven verbeteren op persoonlijk gebied”, zegt Glenn. De eerste dag van het YTP was voor hem al heel leerzaam. Door de DISC-test kreeg iedereen inzicht in zijn of haar eigen profiel en stijl. En wat voor karakter en gedrag daarbij hoort. Glenn: “Dat was interessant. Ik wist dat eerst niet. Maar het geeft je echt nieuwe inzichten over jezelf. En je leert dat iedereen anders is.”

Fluwelen bokshandschoenen

Ook blijft hij werken aan zijn zelfvertrouwen. Maar dat is nu al een groot verschil vergeleken met middelbare school. Dat werd wel duidelijk tijdens 2e masterclass van het YTP waar ze aan de slag gingen met persoonlijk leiderschap. En niet zomaar, maar door met elkaar te boksen. Het begon met een voorstelrondje. Normaal gesproken had Glenn niet snel zijn vinger opgestoken, maar deze keer stapte hij als 2e naar voren om wat over zichzelf te vertellen. Glenn: “Soms moet je uit je comfortzone, maar dat hoort er gewoon bij. Je moet er niet te veel bij nadenken, maar gewoon doen.”

Het boksen heeft Glenn veel inzicht gegeven dat hij direct kan toepassen. Door te oefenen met slaan en verdedigen, boots je gedrag na die je in het ‘echte leven’ ook doet. Hij kreeg terug dat hij best zorgzaam mag zijn, maar de ander ook wel mag uitdagen. Daar kan Glenn wel wat mee. “Ik hoef de ander niet alles voor te kauwen, maar mag het aan de ander overlaten. Dan komt hij of zij zelf met vragen.”

Het programma is leuk, leerzaam en geeft je veel persoonlijke inzichten waarin je kunt verbeteren.

Finanxe Academy

De Finanxe Academy is dé plek voor professionals die klaar willen zijn voor de toekomst. Van young talents tot leiders die de toekomst bepalen.

Ontdek meer
arrowarrow

Lees verder