15 januari 2023

Financial Controller Gezocht voor | Fudura

In gesprek met Ernst van Dijk, Manager Business Control bij Fudura.

Bij Fudura werkt een dynamisch team dagelijks aan slimme oplossingen voor 25.000 zakelijke klanten met het verduurzamen van hun energieprestaties. Fudura zet hoog in op kennis, continuïteit en betrouwbaarheid. Met infradiensten en slimme totaaloplossingen, heeft de klant geen omkijken naar zijn energievoorziening. Transformatorstations, opslag van energie, laadpalen en aansluitingen op energienetten: Fudura is hét adres voor de grootzakelijke markt. 

Energie voor de toekomst

Fudura is een organisatie die je stimuleert het beste uit jezelf te halen. Met klanten als onder andere de Gemeente Amsterdam, Lidl en Eneco draagt Fudura bij aan duurzaamheidsambities van heel ondernemend Nederland. Sinds 2014 werkt Fudura ook aan het verkleinen van haar eigen CO2-voetafdruk door te kiezen voor maatregelen als:

  • Het kiezen van panden met energielabel A;

  • Het plaatsen van een tussenmeter zodat verbruik goed gemeten kan worden;

  • Het plaatsen van zonnepanelen;

  • Het inzetten van elektrische bedrijfsbussen;

  • Het delen van kennis met (nieuwe) medewerkers.

Hiermee loopt Fudura voor op andere bedrijven en organisaties in de energiesector.

Altijd op zoek naar verbeteringen

Als Financial Controller zorg je dat de financiële data van Fudura beschikbaar is. Hierbij lever je maandelijkse, kwalitatief hoogwaardige rapportages aan. Het op de juiste manier bijhouden van de financiële administratie voor de bedrijfsonderdelen behoort tot de hoofdzaak van je takenpakket. Je verzamelt, berekent, toetst en analyseert financiële gegevens en bent altijd op zoek naar verbeteringen.

We gingen in gesprek met Ernst van Dijk, Manager Business Control. Hoe ziet zijn afdeling eruit, en welke tips geeft hij nieuwe medewerkers?

“Ik had al jaren ervaring in de finance en was op zoek naar een natuurlijke vervolgstap” legt Ernst uit. “Destijds werkte ik al even bij Alliander. Toen kwam een passende functie bij Enexis op mijn pad, dat was 2,5 jaar geleden. Van het ene rolde ik in het andere en inmiddels ben ik sinds vorig jaar in dienst bij Fudura. Mijn team bestaat uit ongeveer tien medewerkers in verschillende disciplines en wij werken zowel op kantoor als vanuit huis.

Wat doet Fudura?

Ernst vertelt: “Het is een breed dienstenpakket. Fudura verzorgt inzicht in energieprestaties, adviseert over verduurzaming en realiseert betrouwbare energie-infrastructuur. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij subsidietrajecten (SDE+) en het verhuren en onderhouden van transformatoren en schakelstations aan grootzakelijke energieverbruikers. Voor het meten en inzicht verkrijgen maken we gebruik van zogeheten meters, deze meters lezen het energieverbruik van klanten uit en beoordelen deze op o.a. efficiëntie en piekbelasting. Via onderbemetering kunnen wij precies in kaart brengen welke ruimtes of welke apparaten welke energie verbruiken. Dit kunnen wij monitoren en sturen.”

Teamwork makes the dream work

“Iedereen bij Fudura heeft zijn of haar eigen primaire takenpakket”, zegt Ernst. “Er liggen veel lijntjes tussen alle afdelingen: Operations en Financial Control, maar ook tussen Marketing & Sales en Business Control. De teams schuiven regelmatig bij elkaar aan tafel om tot nieuwe inzichten te komen.”

Structurele verbeteringen

Door de recente overname van Fudura, zullen wij de komende jaren sterk inzetten op professionalisering van de financiële kolom. In dit proces zal de nieuwe Financial Controller ook een grote rol gaan spelen. Ook het structureel verbeteren van de financiële stabiliteit en voorspelbaarheid van de organisatie, zal de nieuwe Financial Controller onderdeel van uitmaken.

Ik zoek iemand die onderdeel wil zijn van een verbetertraject, waar wij de komende periode doorheen gaan.

“Je hoeft als nieuwe medewerker niet te verwachten dat ik iedere dag met een vinklijstje bij je bureau kom staan met de vraag of je alles gedaan hebt”, zegt Ernst lachend. “Onze organisatie is niet heel hiërarchisch. Ik verwacht een zekere mate van verantwoordelijkheid, flexibiliteit en pro-activiteit, maar ik bied ook de ruimte om zelf met verbeteringen te komen.”

Waarom moet jij reageren op deze vacature?

“Fudura is een jonge, ambitieuze en dynamische club”, legt Ernst met veel passie uit. “Er is een enorme potentie én ambitie om te groeien bij Fudura. Het Finance-team is een goede mix van ervaren en jonge, ambitieuze medewerkers die allemaal de wil hebben om het verschil te maken. De komende vijf jaar gaan onze investeringen naar verwachting verdubbelen, de ambitie en het potentieel is enorm.”

Dat we sinds 2022 zelfstandig zijn, biedt de ruimte aan fudura om haar dienstenpakket uit te breiden.

Kom jij de organisatie én jezelf naar een hoger niveau tillen? Wij zijn op zoek naar een Financial Controller met een hands-on mentaliteit om de financiële stabiliteit en voorspelbaarheid van de organisatie te stimuleren. 

Klik hier om naar de vacature te gaan.

Lees verder