17 oktober 2024

In de Wal Automotive Group zoekt een ambitieuze Assistent Controller

Familiebedrijf In de Wal Auto’s uit Zwolle werd opgericht in 1957 en heeft een lange geschiedenis in het inkopen en verkopen van personen- en bedrijfsauto’s. Hun producten van topkwaliteit en het verlenen van de beste service weet zich door te vertalen naar de financiële afdeling, waar ruimte is voor een ambitieuze assistent controller. 

In de Wal Auto’s is onderdeel van de In de Wal Automotive Group, waar sinds de familiaire overname in 1985 meerdere bv’s zijn opgericht. Onder de In de Wal Automotive Group vallen inmiddels tevens een retailbedrijf, een leasemaatschappij en enkele externe klanten waar de administratie voor wordt verzorgd. Ze hebben vijftig collega’s in dienst. De financiële afdeling bestaat uit vier medewerkers. Samen zorgen ze voor financiële stabiliteit en het juiste eindresultaat.

Brede financiële functie

Op de financiële afdeling binnen In de Wal ben je als assistent controller de spil tussen de financieel medewerkers en de financial & group controller. Waar je samen met de financieel medewerkers voor de boekhouding van de bv’s (in Exact Online) en bijbehorende crediteuren- en debiteurenbeheer, facturatie en betalingen zorgt, daar ondersteun je de financial & group controller op het gebied van procesoptimalisatie, afsluitingen, rapportages en financiële analyses. Primair is het essentieel dat je het brede speelveld van een financiële administratie kent, plus de geijkte programma’s daarbinnen zoals Exact Online. Ontbreekt de ervaring in het werken met zo’n programma, dan moet je in staat zijn om je weg daarin snel te vinden. Aangezien ze veel met de import en export van personenauto’s en bedrijfswagens te maken hebben, is kennis van de Duitse en Engelse taal erg prettig. Binnen het team heb je een verbindende rol tussen de financieel medewerkers en ons. Ze zoeken echt een teamspeler.

Signaalfunctie

Als assistent controller heb je bij In de Wal niet alleen een ondersteunende functie. Je takenpakket bestaat bijvoorbeeld ook uit het opstellen en bewaken van KPI’s, het opstellen van financiële planningen en het genereren van rapportages. Door de groei van het bedrijf, de diverse bv’s en de mate van automatisering, is signaleren belangrijk. In het signaleren trek je op met de financial & group controller, aangezien zij tevens iemand is die met een kritische blik naar de processen en systemen kijkt. In de Wal wil binnen finance continu stappen maken in het optimaliseren en verbeteren van de processen. In het boeken van progressie zoekt men een ambitieuze financial die vooruit wil en meedenkt in eventuele verbeteringen. In de Wal is daarbij een commerciële onderneming, waar veel is gericht op transacties. Die transacties moeten constant volgens hun richtlijnen verlopen. In het bewaken van de intern vastgestelde processen die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving speel je dus een belangrijke rol.

Gezonde ambitie

De eerdergenoemde progressie valt samen met kenmerken die goed bij de nieuwe collega zouden passen, zoals ambitie en gedrevenheid. Als je als assistent controller de gezonde ambitie hebt om intern stappen te maken, dan liggen die kansen er. In de Wal faciliteert dit onder andere op het gebied van trainingen en opleidingen. Ze gaan voor een lange termijn samenwerking. Dat alles gebeurt binnen een professionele omgeving, waar qua cultuur de voordelen van een familiebedrijf merk- en zichtbaar zijn. Alles is goed georganiseerd, de betrokkenheid is groot en er is een gezonde balans tussen werk, privé en plezier maken. De sfeer is prettig en informeel. De lijnen zijn kort en bij vragen weet men elkaar te vinden. Je krijgt in je functie vrijheid en verantwoordelijkheid, maar de verwachtingen zijn tevens hoog. En als het moet stropen ze de mouwen op met elkaar. Soms is stampwerk nodig, dan moet je ook facturen willen inboeken. Het financiële team is klein, het saamhorigheidsgevoel echter groot.

Heb jij behoefte aan een uitdagende financiële rol binnen deze innovatie automotive-onderneming uit Zwolle? In de Wal staat bekend om hun hoge kwaliteit aan geleverde producten en een uitstekende dienstverlening. Wil je hier als assistent controller aan bijdragen? Wij komen graag in contact met jou!

Interesse of vragen?

Directe interesse of heb je vragen naar aanleiding van de vacature? Neem contact op met Business Consultant Agnes.

Lees verder