10 januari 2023

Kim Kranendonk over haar | carrière bij Finanxe

Stel je voor dat je na de middelbare school al precies weet welke kant je op wilt. Ideaal toch? Kim is nog steeds blij met haar studiekeuze ‘Bedrijfseconomie en Business Administration’.

Finanxe was niet haar eerste werkgever, want naast studeren, had ze een bijbaan bij ENGIE waar ze op de debiteurenadministratie werkte.

Kim Kranendonk

Nickname: Skeelerende Spelletjesfanaat
Kantoor: Kantoor Zwolle
Huidige opdracht: Assistant-Controller bij Ynsect

Grenzeloos

Zes maanden zat ze via Finanxe bij haar eerste opdrachtgever: CODA Apeldoorn. Een creatieve omgeving. Ze hielp mee bij de implementatie van geoptimaliseerde financiële processen. Een uitdagende en hele leuke opdracht. Zo zegt Kim: “Ik dacht dat ik het allemaal nog wel wist, maar ik heb veel geleerd.” Ze merkte dat ze zich in een project goed alleen kon redden, structuur en overzicht had en steeds beter grenzen kon aangeven. “Ik heb mezelf daar heel goed ontwikkeld. Zo mocht ik wel iets meer mijn mannetje staan naar mensen die hun afspraken niet nakwamen. Niet té lief zijn. Maar ervoor zorgen dat mensen wel hun werk gaan uitvoeren.”

Tijdens het juniorprogramma ‘Good to Great’ van de Finanxe Academy leerde ze alles over communicatieve vaardigheden. Hoe pak je een gesprek beter aan? Hoe kom je duidelijk over? Want als je te aardig bent, bestaat de kans dat mensen over je grenzen gaan. Doordat ze ging oefenen met haar gesprekstechnieken lukte het haar steeds beter om iets ‘strenger’ te zijn. Kimt vertelt: “Het blijft een aandachtspunt, maar door dit programma leer je meer over je eigen persoonlijkheid en word je veel bewuster van jezelf en wat je zegt.” Naast de persoonlijke groei gaat in de masterclasses ook over de inhoud zoals proces- en projectmanagement, het opstellen van financiële rapportages en hoe je deze omzet naar managementinfo.

Door dit programma leer je meer over je eigen persoonlijkheid en word je veel bewuster van jezelf en wat je zegt.

Groeispurt

Sinds begin dit jaar werkt Kim bij Ynsect (voorheen Protifarm), wereldleider van natuurlijke eiwitten op basis van insecten. Een jong, innoverend bedrijf waar van alles gebeurt. Zo zijn ze, in samenwerking met andere partijen, druk bezig om ‘producten van de toekomst’ te ontwikkelen. Ze vindt het er super. Waarom? “Ik voel me echt onderdeel van het bedrijf. Dat zelf alles uitvinden en dat ik af en toe ook wat mag proeven, vind ik echt leuk. En die ervaring neem ik weer mee naar de volgende opdracht”, vertelt ze.

De opdracht duurt zeker nog tot maart 2023. Ze begon op de financiële administratie en deed zelfstandig de debiteuren- en crediteurenbeheer, stelde rapportages op en deed aangiftes. Maar het begon een beetje te knagen: ze had zin in een nieuwe uitdaging. En die kreeg ze. Ze werd assistent-controller van een aantal projecten waarin ze in de financiën in de gaten houdt en stemt af met collega’s als dat nodig is. Daarnaast ging ze aan de slag met het verbeteren van het investeringsproces. Een klus waar ze energie van krijgt. Kim zorgt ervoor dat die collega’s elke maand de cijfers aanleveren, zodat zij die in de maandrapportages verwerkt, zodat ze weet wat er aan investeringen gaat komen. Voor de grotere projecten werd dit al goed bijgehouden, maar voor de kleinere projecten nog niet. Kim: “We willen weten wat we dit jaar gaan uitgeven aan investeringen en wat hebben we al uitgegeven. Dat is het leuke aan zo’n jong bedrijf; veel processen kunnen nog een verbeterd worden.” Een andere uitdaging is het ERP-systeem koppelen aan de scan-&-herken-software van facturen. De implementatie leek makkelijker dan in de praktijk blijkt. Het wordt nog even hard werken om alles voor het einde van 2022 operationeel te hebben. Gelukkig is Kim doelgericht, flexibel én stressbestendig. Wat vindt ze van deze nieuwe rol? “Juist wel leuk dat je het wat breder trekt. Die afwisseling en veel contact met collega’s vind ik heel fijn.”

Werkgeluk

Kim is blij met Finanxe als werkgever. “Er wordt goed voor je gezorgd”, zegt ze. En… vult ze aan: “Ik krijg leuk werk, genoeg ruimte om te ontwikkelen of als je meer uitdaging zoekt, dan denken ze echt mee. En we doen af en toe samen met andere interim-collega’s een borrel met kantoor Zwolle, supergezellig.

Lees verder