17 augustus 2023

Malene Dorrestijn over haar ontwikkeling | door interim opdrachten

Ze studeerde Finance & Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en dook daarna meteen het werkende leven in. Door een vriendin kwam Finanxe op haar pad. Malene voelde direct een klik en hoefde er niet verder over na te denken. Finanxe en de mogelijkheid om verschillende functies uit te proberen, pasten goed bij haar. Want tja, hoe en wat ze precies wil, weet ze nog niet. Ze heeft al een beetje kunnen snuffelen aan de financiële wereld tijdens haar verschillende stages en vakantiewerk. En niet te vergeten… haar ouders hebben een horecabedrijf waar ze eerst in de bediening werkte tijdens haar studie hield ze ook de personeelsadministratie bij. Daar merkte ze al dat ze een voorkeur heeft voor business control.

Malene Dorrestijn

Nickname: Foodie
Kantoor: Kantoor Arnhem
Huidige opdracht: Projectcontroller bij Veluwse Onderwijsgroep

Twee jaar geleden had ik mijn mond niet snel opengetrokken, maar inmiddels maak ik het bespreekbaar.

Zelfvertrouwen

Sinds november 2020 werkt Malene bij Finanxe. Haar eerste opdracht was bij Wehkamp waar ze aan de slag ging op de crediteurenadministratie. Een eerste opdracht, waarin ze heeft gezien dat ze wel wat kan, maar tot de conclusie kwam dat een hele grote organisatie toch niet helemaal haar ding is.

Wat heb je geleerd? “Ik vond het lastig om samen te werken met collega’s die heel direct zijn. Dan klapte ik dicht. Twee jaar geleden had ik mijn mond niet zo snel opengetrokken, maar inmiddels maak ik het bespreekbaar”, vertelt Malene. Door het Young Talent Program van Finanxe kreeg ze inzicht in haar eigen persoonlijke kenmerken, maar ook in die van anderen waardoor ze zich beter in het gedrag van de ander kan verplaatsen, en nu ook weet hoe ze daarmee kan omgaan.

Begin dit jaar startte ze met het Good to Great Program van de Finanxe Academy. Een traject om medior te worden. De masterclass over het indelen van je dag op basis van energie zit nog vers in haar geheugen. De ‘hoe-hoog-zit-je-in-je-stress-parameter’ loog er niet om. Daar moest ze wat mee. Grenzen bewaken was het antwoord. Niet te snel ja tegen alles zeggen, ook al lijkt alles haar leuk.

Mooie opdracht

Finanxe zorgt er zoveel mogelijk voor dat je bij leuke opdrachtgevers terechtkomt. Malene werkte na de Wehkamp bijna 1,5 jaar bij RID. Een organisatie die kinderen helpt met dyslexie en dyscalculie en actief is in het onderwijs op het gebied van taal en rekenen. “Zo’n toffe tijd gehad en met zo’n leuk team. Ik vind het leuk om lang bij een organisatie te zitten. Dan zit je er ook echt in”, vertelt Malene blij.

Ze nam het facturatieproces (Jeugdwet) onder de loep en keek waar het werkproces geoptimaliseerd kon worden. Want efficiënt werken en snel inzicht krijgen hoe het beter kan, dáár is ze goed in. Daarom had ze tijd over en kreeg ze een extra rol als privacy officer. Ze monitorde datalekken en ondernam waar nodig actie. Bij een datalek ging ze meteen aan de slag. “Je moet het zo snel mogelijk oppakken. Dat maakt de dag hectischer en daar hou ik van”, zegt ze. Daarnaast pakte Malene ook nog andere projecten op zoals het opzetten van een Power BI-rapportage waarin de onderhandenwerk- en factuurjournaalposten gegenereerd worden én de inrichting van het facturatieproces voor de nieuwe onderwijsproducten.
Bij het opzetten van de Power BI-rapportage onderhield ze contact met de partij die de rapportage bouwde en gaf ze terugkoppeling over het gewenste resultaat. Zien we wat we willen zien? Staan alle gegevens erin? Klopt alles? Ze zat er helemaal in. Malene: “Zo leuk om veel contact te hebben met de partij die voor ons de rapportages bouwde en om de wensen van de medewerkers hierin mee te nemen.”

Inmiddels zit Malene bij een nieuwe opdrachtgever. Ze wilde wel bij het RID blijven, maar het kriebelde ook om in een andere branche te kijken. Te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Maar ze wilde eerst haar opdracht goed afronden. Malene: “Ik had nog veel op mijn ‘lijstje’ staan wat ik wilde afronden alleen voorzag ik dat ik dit binnen het tijdsbestek niet zou redden”. Ze ging het gesprek aan en dat verliep supergoed. Daar zag ze eerst tegenop, omdat ze anderen niet wilde teleurstellen. Een zucht van opluchting. Voor haar ook direct een leerschool: eerder aangeven als het te veel wordt. En niet overal ‘ja’ tegen zeggen. Maar ja, ze vindt zoveel leuk!

Nieuwe uitdaging

Sinds eind september '22 zit Malene bij de Veluwse Onderwijs Groep. Haar opdracht? Projectcontrolling van subsidies en ze vervangt een Finanxe-collega die daar in vaste dienst is gegaan, maar eerst een paar maanden ski-les gaat geven. Tot die tijd neemt ze haar taken als financieel adviseur over en gaat ze scholen adviseren. Maar ook subsidies monitoren door rapportages inzichtelijk te maken: wat hebben we besteed? Wat is er over? Haar opdrachtgever weet dat ze geen ster is in 'nee' zeggen en de feedback die ze daarover krijgt, helpt haar echt verder.

Malene: "Het is een superleuke opdracht. Het leren staat centraal. Zowel als professional als persoonlijk''.

Heel tof dat Finanxe zo met ontwikkeling bezig is.

Warm bad

Dat zegt Malene als ze praat over Finanxe. “Heel tof dat ze zo met ontwikkeling bezig zijn. En contact te hebben met leeftijdsgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Om dat met elkaar in de masterclasses te delen, schept een band.”

Haar wensen voor een volgende opdracht? Een keer meedraaien in een klein, commercieel bedrijf.

Lees verder