19 juli 2019

Royal Buisman zoekt een controller!

Vertel eens, wat is Royal Buisman voor organisatie? 

“Buisman bestaat al 150 jaar, het is een oeroud bedrijf, groot geworden met het maken van gebrande suikers. Dat doen we nog steeds! We maken producten die iedereen regelmatig gebruikt, terwijl je het niet eens doorhebt. Onze producten worden namelijk toegepast in allerlei voedingsmiddelen om de kleur, smaak en textuur te versterken. Denk aan brood, koffie, brownies, soepen en sauzen. Als jij gaat barbecueën en je kijkt naar je hamburger, ons product zorgt voor die mooie bruine kleur. Buisman is een gezond bedrijf met een jaarlijkse autonome groei van 10%.”

Onze klanten zijn onder andere de grote bakkerijleveranciers in Nederland, maar ook grote (internationale) levensmiddelenproducten. We exporteren over de hele wereld, met name Azie is booming. Israel, Singapore, Indonesie, Amerika, Japan en bijna alle landen in de EU, inmiddels gaan we richting 50% export."

 

IEDEREEN HEEFT WEL EEN OPA OF OMA DIE EEN SCHEPJE BUISMAN IN DE KOFFIE DEED

Hoe is Finance bij Buisman georganiseerd?

“Buisman is smal bezet. Er werken 20 mensen waarvan 8 in de productie. Ons product kent een vrij technische toepassing en daarom bestaat ons team onder andere uit salesmedewerkers en foodtechnologen. Samen bezoeken zij R&D afdelingen van onze klanten. De controller die we nu zoeken werkt samen met een Finance assistent die de administratie verzorgt.” 

Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit voor jullie nieuwe collega?

“Ik werk zelf als Group Reporting Officer bij moederbedrijf PrinsenBerning. Daar hebben we onze rapportageverplichting waarbij de cijfers van Buisman meegeconsolideerd worden. Als controller zorg je voor het aanleveren van die cijfers, we zullen dan ook regelmatig contact hebben! 

Naast de financiële boekhouding willen we veel meer de diepte in gaan op de commercial controlling kant. Het sturen en rapporteren op klant-, artikel- en margebeleid staat momenteel nog in de kinderschoenen, onze nieuwe collega mag daar in gaan duiken. Daarnaast zal je werkweek zich vullen met de financiële administratie, salarisadministratie, mutaties, contact met de verzekeraar, accountant en de PrinsenBerning groep.

Je wordt lid van het MT en woont de MT vergaderingen bij. Elke maandag starten we met een statafeloverleg waar we kort de week doornemen en bijzonderheden delen. Met zijn of haar kennis van automatisering ontwikkelt onze nieuwe collega zich hopelijk ook tot onze ‘Exact vraagbaak’:-) .”

Hoe is de cultuur binnen Royal Buisman?

“De sfeer is no-nonsense. Dat is de mentaliteit in Zwartsluis: doe maar normaal dan doe je gek genoeg, beide benen op de grond. De sfeer is open en iedereen is toegankelijk. ’s Middags is de kantine open en worden er broodjes en verse soep gemaakt, je luncht dus gezellig samen met je collega’s. Collega’s bij Buisman hebben een lange staat van dienst, we hebben al regelmatig 25-jarige dienstjubilea meegemaakt. Onze personeelsvereniging organiseert 2 keer per jaar een uitje en we ontmoeten elkaar tijdens de zomerbarbecue en het traditionele kerstdiner. Dat kerstuitje is wel echt leuk, samen met alle collega’s en hun partners genieten we van een uitgebreid diner in een goed restaurant. Ik heb het nu een keer of 10 meegemaakt, er zijn weinig organisaties die zoiets doen.”

EEN KANS OM AAN DE SLAG TE GAAN BIJ EEN BEDRIJF VOL HISTORIE WAAR IEDEREEN ENORM TROTS OP IS, EN TEGELIJKERTIJD KERNGEZOND, GROEIEND, VOLOP IN ONTWIKKELING EN AAN DE VOORAVOND VAN EEN NIEUWE FASE

Wie moet er solliciteren, welke persoon past bij jullie?

“We zoeken iemand die communicatief sterk is en op niveau met onze directeur kan communiceren. Je moet je zegje kunnen en durven doen! We zoeken een energieke collega, iemand die zijn tweede carrièrestap wil maken zou hier passen. Er zijn een aantal oudere collega’s dus jong bloed is welkom. De organisatie groeit en staat voor een aantal veranderingen, daar moet je zin in hebben!” 

Waarom is het zo’n leuke functie?

“Het is een hele brede en uitdagende functie. De organisatie is volop in beweging, we gaan een nieuwe fase in. We groeien en er komen steeds meer grote export orders waar uitdaging in zit. Je werkt met leuke, enthousiaste collega’s die echt een Buisman hart hebben. Het is een mooi behapbaar bedrijf om ervaring op te doen en omdat de functie zo breed is kun je met alle facetten van finance bezig zijn, dat maakt het interessant!” 

JE KRIJGT HIER VEEL KANSEN EN OMDAT DE FUNCTIE ZO BREED IS KUN JE MET ALLE FACETTEN VAN FINANCE BEZIG ZIJN

Lees verder