18 januari 2023

Start als Teamleider Financiën en Inkoop bij | Gemeente Noordenveld

Deze vacature is ondertussen al vervuld door Finanxe. Wil je te weten komen wat Finanxe voor jou kan betekenen of wil je beschikbare vacatures zien? Klik dan hier

Noordenveld is een gemeente in het noordwesten van de provincie Drenthe. De gemeente staat bekend om hun oeroude hunebedden, uitgestrekte bossen en prachtige fietsroutes. Noordenveld barst van de ambities en is altijd in ontwikkeling. In 2025 is de gemeente leefbaar, groen, duurzaam, ondernemend en transparant, dit zijn dan ook de kernwaarden van de organisatie. De ruim 250 medewerkers van de gemeente vervullen hun werk met passie en aandacht, dit wordt dan ook van iedereen verwacht.

We gaan in gesprek met Gerjam Reilink, Teamleider Financiën en Inkoop.

Wat is Gemeente Noordenveld precies voor organisatie en wat houdt een functie als Teamleider Financiën en Inkoop precies in? “Ik denk dat een belangrijke waarde voor de gemeente is: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” vindt Gerjam. “Het is een hele nuchtere organisatie. We willen wat betekenen voor de omgeving en voor de inwoners. Je merkt die betrokkenheid echt bij de medewerkers. We hebben allemaal een enorm verantwoordelijkheidsgevoel om de gemeente iedere dag weer een beetje mooier te maken.

Wat houdt een functie van Teamleider Financiën en Inkoop in?

Als teamleider stuur je het team van Financiën en Inkoop aan om alle facetten van de planning & control-cyclus gestroomlijnd te laten verlopen. Jij zet je in voor een correcte oplevering van de planning & control-documenten voor besluitvorming in zowel het managementteam, het college als de gemeenteraad. Je bent hierbij ook adviseur van de wethouder financiën.

Je bent vraaggericht, betrouwbaar en wendbaar, drie pijlers waar de Gemeente Noordenveld veel waarde aan hecht. Je zorgt voor een juiste beleidsvoering op het gebied van inkoop en steunt als leidinggevende de medewerkers in zowel hun werk als persoonlijke ontwikkeling

De organisatie is enorm in ontwikkeling. Je hebt als teamleider een trekkersrol.

De afdeling financiën bij Gemeente Noordenveld

“Het team bestaat voor een groot deel uit de vakdiscipline Financiën” vertelt Gerjam. “We hebben het hier dan over Financiën in de brede zin van het woord. Denk hierbij aan financiële administratie, financieel beheer, advies en financieel beleid. Alle financiële takken vallen onder de functie als Teamleider Financiën en Inkoop.

Je werkt bij een leuke en informele club

“Ook adviseurs AO/IC en Inkoop zijn onderdeel van het team, onder andere dit maakt het een interessante functie” zegt Gerjam. “Belastingen besteden wij met ingang van dit jaar uit aan het Noordelijk Belastingkantoor. Daar ligt dan ook een mooie uitdaging voor mijn opvolger: hoe zorg je ervoor dat je als gemeente een goeie opdrachtgever bent voor de opdracht nemende partij?”

“Je doet wat er is afgesproken in de dienstverleningsovereenkomst. Dit op een correcte en zakelijke manier uitvoeren is een uitdaging. De gemeente is een hele leuke en informele club, maar de zakelijkheid in het achterhoofd houden is zeker belangrijk voor de organisatie.”

Treedt medewerkers in de organisatie open tegemoet.

We zoeken een opvolger met belangrijke taken

“Als ik kijk naar de functie Teamleider Financiën en Inkoop, dan ligt er voor mijn opvolger een belangrijke taak om onderlinge relaties en functies helder te houden. De afgelopen maanden heb ik een basis neergelegd en vooral gewerkt met de verschillende individuen en vakdisciplines. Deze basis is een mooi vertrekpunt voor de teamontwikkeling, om van daaruit zonder problemen deze functie voort te zetten.

Waarom moet jij reageren?

“Heb jij zin om de toekomst van de financiële afdeling robuust en wendbaar te houden voor de toekomst? Heb jij zin om met een enthousiast team aan de slag te gaan? Dan ben jij de vrouw of man die wij zoeken!” aldus Gerjam.

Ben jij een financiële duizendpoot, ben je proactief en krijg jij energie van verbeteringen in de planning & control cyclus? Dan ben jij de Teamleider Financiën en Inkoop die wij zoeken! Klik hier voor de vacature.

Lees verder