23 november 2022

Start jouw carriere als Financial Controller | bij Webasto

Wanneer je bij Webasto komt werken, bieden zij jou als Financial Controller de vrijheid om creatief te zijn en te werken in teamverband, veelal in een internationale context. Alle werknemers van Webasto hebben openheid en optimisme hoog in het vaandel en delen kennis en ervaring met collega’s wereldwijd. Het gemeenschappelijke doel is processen en producten elke dag te verbeteren. Webasto investeert in jouw ontwikkeling en geeft jou het vertrouwen en de ruimte om zelfstandig te handelen.

We spreken met Laura Nomen (Teamlead Finance & Control). Martijn Schuttenbelt (HR Business Partner) schuift aan en wordt jouw directe collega. Ook Dennis van Dort (Managing Director) sluit aan om alle ins- en outs van de functie toe te lichten.

Webasto

Webasto is marktleider op het gebied van geavanceerde oplossingen in de auto-industrie. Met innovatieve zonnedaken, panoramadaken, cabriosystemen en baanbrekende verwarmings- en koelsystemen evenals batterij- en laadoplossingen, behoort Webasto Groep tot één van de honderd grootste leveranciers ter wereld in de snelgroeiende mobiliteitssector.

Hoe ziet de functie van Financial Controller bij Webasto eruit?

Jij neemt verantwoordelijkheid voor het opstellen van de maand-, kwartaal-, en jaarrekening inclusief groepsrapportage op maandbasis. Je hebt een nauwe samenwerking met juridische entiteiten in andere landen die ondersteuning bieden bij diverse financiële zaken. Jij zorgt voor continue verbetering van controlemethoden en -processen met focus op kostentransparantie en optimalisatie en fungeert als sparringpartner en intern adviseur voor lokaal management.

Hoe ben je bij Webasto terechtgekomen?

Martijn: “Ik ben HR-vertegenwoordiger van de vestiging in Kampen. Voorafgaand aan deze functie heb ik ruim vijf jaar gewerkt als HR adviseur. Ik heb in het verleden leuke projecten gedaan, maar na afronding van een leuk project, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging kon ik bij mijn vorige werkgever niet vinden, maar wel bij Webasto. Zo ben ik erin gerold.”

Laura: “na 3,5 jaar bij mijn vorige werkgever te hebben gezeten, was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging en bij Webasto vond ik die kans als Financial Controller waar ik vervolgens recent ben doorgegroeid naar Teamlead Finance & Control”

Dennis: “Ik werk al sinds de jaren ’90 bij Webasto. Ik begon op de service-afdeling. Als je toegewijd bent en verantwoordelijkheid neemt, dan krijg je bij Webasto veel kansen. Zo is mijn carrière bij deze organisatie ook ontwikkeld.”

Wat je kunt verwachten

Laura: “Op onze afdeling werken vier personen. Naast de positie van Financial controller werkt Henri als salaris- en projectadministrator. Arie zorgt dat de masterdata geruisloos weergegeven wordt en Yasaman is sinds september bij ons aan het werk als BBL-student en ondersteunt de financiële afdeling op diverse vlakken. Door de implementatie van een nieuw ERP-systeem én de overgang naar een shared service center voor de administratieve taken, zitten we op dit moment in een drukke fase en werken we met z’n allen hard om dit in goede banen te leiden.”

Martijn: “We zijn een matrixorganisatie. Ons hoofdkantoor zit in Kampen, maar er zijn uiteraard ook internationale vestigingen. Dit houdt in dat wij een internationaal team zijn met internationale verantwoordelijkheden, dit maakt het werk voor mij heel uitdagend omdat je je kunt ontwikkelen op internationaal niveau.”

Laura: “Je onderhoudt relaties binnen de organisatie en je voelt goed aan wat er speelt. Je kunt vaak je eigen agenda invullen, dat maakt deze job erg divers.”

De locatie van Webasto in Kampen kun je zien als lokale betrokkenheid met internationale impact.

Waar valt nog winst te behalen?

“We zijn een organisatie die met enige regelmaat in beweging is, we zijn enorm gegroeid” zegt Dennis. “Wij hebben een vestiging die veel bezig is met de ‘binnenkant’ van de organisatie. De klantvertegenwoordiging speelt zich meer in het buitenland af; ik zou de klantfocus, eigenaarschap en doorzettingsvermogen graag meer willen zien bij onze organisatie.”

We kijken bij Webasto naar elkaar om

“Martijn: Webasto biedt een gezonde en veilige werkomgeving, ook voor mensen die meer begeleiding nodig hebben. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, nemen wij graag mee in onze organisatie. Collega’s zijn welwillend om anderen te helpen.”

“Als je een werknemer vraagt waarom zij het leuk vinden om bij Webasto te werken, zul je vaak hetzelfde antwoord krijgen; je krijgt veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid” legt Dennis uit. “We hebben alle afdelingen, die je nodig hebt om een bedrijf te runnen, onder één dak. We proberen met elkaar én voor elkaar te werken en we kijken bij Webasto naar elkaar om.”

Hoe ziet de functie van Financial Controller bij Webasto eruit?

Jij neemt verantwoordelijkheid voor het opstellen van de maand-, kwartaal-, en jaarrekening inclusief groepsrapportage op maandbasis. Je hebt een nauwe samenwerking met juridische entiteiten in andere landen die ondersteuning bieden bij diverse financiële zaken. Jij zorgt voor continue verbetering van controlemethoden en -processen met focus op kostentransparantie en optimalisatie en fungeert als sparringpartner en intern adviseur voor lokaal management.

Maak jij een vliegende start als Financial Controller bij Webasto? Wil jij jezelf ontwikkelen bij deze wereldwijde organisatie? Dan is de uitdagende rol als Financial Controller iets voor jou. Bekijk de vacature en reageer. DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERVULD.

Lees verder