05 december 2023

Stella Fietsen zoekt Assistent Controller

Automatisering, een markt die volop in ontwikkeling is, een directe bedrijfscultuur en dat alles binnen een jong, gezellig team. Dat is wat je krijgt als Assistent Controller bij Stella Fietsen. We gaan in gesprek met Arjan Vlieger (Finance Manager) en Barend Quant (CFO) over de leuke uitdagingen en projecten die op je wachten.

Het begon 12 jaar geleden allemaal met een jongensdroom in een schuurtje. Inmiddels is deze droom uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie met bijna 500 medewerkers en meer dan 45 vestigingen in Nederland en België. In hun moderne fabriek in Nunspeet worden met veel zorg en liefde de e-bikes ontworpen en geassembleerd. En daar is Stella trots op, want ze doen het allemaal in eigen huis.

“Buiten e-bikes verkopen we ook accessoires en verzekeringen”, vertelt Barend. “Binnen de retail-kant is de klantbeleving ontzettend belangrijk. Zo kunnen klanten onze e-bikes gewoon thuis ervaren. Voor service ben je welkom in de winkel, of we komen even langs. Als klant sta je centraal. Dus, vanuit jouw rol als Controller denk je ook steeds aan twee zaken: hoe help ik de klant én Stella verder vooruit?”

Een jonge club

De fietsenmarkt is een interessante markt waar de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, en op termijn ligt er nog een groot internationaal potentieel voor Stella. “Deze sprong in het diepe wagen we met een gezellige, jonge club”, zegt Arjan. “Er zit een goede dynamiek in. Er hangt een fijne sfeer en er is altijd ruimte voor gezelligheid. Of het nou gaat om een vrijdagmiddagborrel of een avondje padellen.”

“In deze functie omarm je veel interessante projecten. Eén ding is zeker: op onze afdeling is het nooit saai. Je agenda is niet voorspelbaar. Vind jij het leuk om verantwoordelijkheid te nemen? Graag! Want je kunt hier echt nadenken over veranderingen, omdat nog niet alles is uitgedacht. Als je initiatief neemt, luisteren we echt naar je.”

Kortom: in het Financeteam van Stella staan samenwerken, flexibiliteit en kunnen omgaan met snelle veranderingen centraal.

Afdeling en automatisering

Het Financeteam van Stella bestaat uit twee takken: business controlling en accounting. Er heerst een gezonde balans: een gezellige werksfeer, maar natuurlijk is hard werken ook belangrijk. Arjan vertelt: “We zoeken iemand die z’n mannetje staat. We werken in een directe cultuur. In plaats van lang stilstaan bij problemen, kijken we juist naar oplossingen en vooruit. En dat merk je ook echt in het team. De lijntjes tussen controlling en accounting zijn kort. De teams werken dan ook veel samen.”

De leukste uitdagingen op de afdeling? Het control framework voor de maandafsluiting en de optimalisatie van de IT-infrastructuur. “De afgelopen jaren hebben we serieus geïnvesteerd in onze IT-infrastructuur. Die is volledig geïmplementeerd en geeft ongekende mogelijkheden. We hebben een mooie basis staan, maar we willen dit verder optimaliseren. Het is dus fijn als je ervaring hebt met een modern applicatielandschap. Nieuwe, frisse ideeën die voor een efficiëntieslag zorgen, zijn namelijk meer dan welkom!”

Gatekeeper

De ideale Controller heeft een vlotte houding in denken en doen, en is lekker proactief. Bovendien doe je veel ervaring op in een nieuw applicatielandschap en een groeiende organisatie. “Uiteindelijk zoeken we iemand die de maand- en jaarafsluiting volledig faciliteert. Iemand die alles begrijpt van boeken en balansen. Maar ook iemand die richting kan geven aan de interne controle en processen. Je houdt overzicht en maakt vanuit daar procedures of werkbeschrijvingen. En je neemt zelf initiatief om dit uit te leggen aan de betrokkenen. Je neemt mensen mee in je manier van werken. We willen echt een professionaliseringsslag maken.”

Wat dat concreet inhoudt? “We zoeken iemand die pragmatisch en secuur werkt. Punctualiteit is belangrijk. Zo leggen we de lat hoog voor accounting. Jij bent de laatste persoon die de maandafsluiting checkt. Dat betekent dat je een voorbeeldfunctie hebt en erg belangrijk bent. Als het ware ben je de gatekeeper van onze maandafsluiting. Zie je een foutje? Zijn de crediteuren bijvoorbeeld opgelopen? Dan blijf je niet stilzitten, maar onderneem je actie!”

De verbindende factor en doorgroeien

Als Controller is het belangrijk om een connectie met het team te houden. De verbindende factor te zijn. Arjan legt uit: “Een goede controller weet te allen tijde wat er speelt. In het team, maar ook in de hele business. Wil jij de kwaliteit van onze Finance-afdeling naar een hoger niveau tillen? Dan ben jij de persoon die we zoeken.”

Natuurlijk zijn er ook doorgroeimogelijkheden. “In principe zit je maximaal vier jaar in deze functie. Vervolgens kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar Business Control. Maar voor nu ligt de focus eerst op de eigen afdeling. Dus kom maar op met die nieuwe, frisse ideeën!”

Sta je te trappelen om aan de slag te gaan met een professionaliseringsslag voor Stella én hun klanten? Bekijk dan hier de volledige vacature!

Lees verder