22 december 2022

Webasto zoekt Teamlead Finance

Start jouw carrière als Teamlead Finance bij de grootste leverancier in de auto-industrie

Webasto is marktleider op het gebied van geavanceerde oplossingen in de auto-industrie. Met innovatieve zonnedaken, panoramadaken, cabriosystemen en baanbrekende verwarmings- en koelsystemen evenals batterij- en laadoplossingen, behoort Webasto Groep tot één van de honderd grootste leveranciers ter wereld in de snelgroeiende mobiliteitssector.

Openheid, optimisme en verbeteringen

Wanneer je bij Webasto komt werken, bieden zij jou als Teamlead Finance de vrijheid om creatief te zijn en te werken in teamverband, veelal in een internationale context. Alle werknemers van Webasto hebben openheid en optimisme hoog in het vaandel en delen kennis en ervaring met collega’s wereldwijd. Het gemeenschappelijke doel is processen en producten elke dag te verbeteren. Webasto investeert in jouw ontwikkeling en geeft jou het vertrouwen en de ruimte om zelfstandig te handelen.

We spreken met Eef Mateboer (Finance Director). Eef geeft het financiële stokje over en vertelt wat de functie inhoudt. Martijn Schuttenbelt (HR Business Partner) schuift aan en wordt jouw directe collega. Ook Dennis van Dort (Managing Director) sluit aan om alle ins- en outs van de functie toe te lichten.

We hebben bijna 20.000 collega’s wereldwijd en hier op locatie werken ruim honderd personen. Ik zie Kampen als een klein familiebedrijf in een multinational.
Martijn Schuttenbelt

Hoe ben je bij Webasto terechtgekomen?

Martijn: “Ik ben HR-vertegenwoordiger van de vestiging in Kampen. Voorafgaand aan deze functie heb ik ruim vijf jaar gewerkt als HR adviseur. Ik heb in het verleden leuke projecten gedaan, maar na afronding van een leuk project, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging kon ik bij mijn vorige werkgever niet vinden, maar wel bij Webasto. Zo ben ik erin gerold.”

Eef: “Ik werkte bij een grote multinational in Friesland. Ik merkte dat ik de feeling met het product en de klant langzaamaan verloor. Ik had behoefte aan ‘boots on the ground’ en kortere lijnen, dat was mijn voornaamste reden om de switch te maken naar Webasto.”

Dennis: “Ik werk al sinds de jaren ’90 bij Webasto. Ik begon op de service-afdeling. Als je toegewijd bent en verantwoordelijkheid neemt, dan krijg je bij Webasto veel kansen. Zo is mijn carrière bij deze organisatie ook ontwikkeld.”

Wat kun je verwachten

Eef: “Op onze afdeling werken vier personen. Laura is controller, Henri werkt als salaris- en projectadministrator, Arie zorgt dat de masterdata geruisloos weergegeven wordt en Yasmin komt ons finance-team in september ondersteunen. Door de implementatie van een nieuw ERP-systeem, zitten we op dit moment in een drukke fase en werken we met z’n allen om dit in goede banen te leiden.”

Martijn: “We zijn een matrixorganisatie. Ons hoofdkantoor zit in Kampen, maar er zijn uiteraard ook internationale vestigingen. Dit houdt in dat wij een internationaal team zijn met internationale verantwoordelijkheden, dit maakt het werk voor mij heel uitdagend omdat je je kunt ontwikkelen op internationaal niveau.”

Eef: “Je onderhoudt relaties binnen de organisatie en je voelt goed aan wat er speelt. Je kunt vaak je eigen agenda invullen, dat maakt deze job erg divers.”

Waar valt nog winst te behalen?

“We zijn een organisatie die met enige regelmaat in beweging is, we zijn enorm gegroeid” zegt Dennis. “Wij hebben een vestiging die veel bezig is met de ‘binnenkant’ van de organisatie. De klantvertegenwoordiging speelt zich meer in het buitenland af; ik zou de klantfocus, eigenaarschap en doorzettingsvermogen graag meer willen zien bij onze organisatie.”

Het is goed voor toekomstige werknemers van Webasto om te weten dat iedereen zichzelf kan zijn bij onze organisatie.
Eef Mateboer

Bij Webasto kijken we naar elkaar om

“Martijn: Webasto biedt een gezonde en veilige werkomgeving, ook voor mensen die meer begeleiding nodig hebben. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, nemen wij graag mee in onze organisatie. Collega’s zijn welwillend om anderen te helpen.”

“Als je een werknemer vraagt waarom zij het leuk vinden om bij Webasto te werken, zul je vaak hetzelfde antwoord krijgen; je krijgt veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid” legt Dennis uit. “We hebben alle afdelingen, die je nodig hebt om een bedrijf te runnen, onder één dak. We proberen met elkaar én voor elkaar te werken en we kijken bij Webasto naar elkaar om.”

Hoe ziet de functie van Teamlead Finance bij Webasto eruit?

Jij neemt verantwoordelijkheid voor het opstellen van de maand-, kwartaal-, en jaarrekening inclusief groepsrapportage op maandbasis. Je hebt een nauwe samenwerking met juridische entiteiten in andere landen die ondersteuning bieden bij diverse financiële zaken. Jij zorgt voor continue verbetering van controlemethoden en -processen met focus op kostentransparantie en optimalisatie en fungeert als sparringpartner en intern adviseur voor lokaal management.

Maak jij een vliegende start als Teamlead Finance bij Webasto? Wil jij jezelf ontwikkelen bij deze wereldwijde organisatie? Dan is de uitdagende rol als Teamlead Finance iets voor jou. Klik hier voor de vacature en reageer direct. DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERVULD.

Lees verder