17 juli 2020

Welkom aan boord Judith Komrij

Maak kennis met onze collega Judith Komrij! We spraken deze ambitieuze professional over haar sportieve kant en de liefde voor het reizen. Welkom aan boord Judith!

Naam: Judith Komrij
Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Roden

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik speel korfbal sinds ik tien ben, inmiddels dus alweer vijftien jaar. We trainen twee keer per week en spelen op zaterdag een wedstrijd. Ik ben aardig fanatiek, maar doe ook aan een teamsport voor de gezelligheid en het teamgevoel.  En stiekem ook voor de derde helft, vooral als de eerste en tweede helft al gewonnen zijn. Daarnaast ben ik ook in de sportschool te vinden. Daar ben ik mee begonnen toen ik mijn kruisband afscheurde en ging trainen met de fysiotherapeut. In mijn vrije tijd vind ik het ook heerlijk om met vrienden te borrelen en gezellige dingen te doen.”

Waar mogen we jou voor wakker maken?
“Voor een verre reis. Daar mag je me wel voor wakker maken. Ik heb al aardig wat van de wereld gezien. Ik heb bijvoorbeeld mijn stage in Nieuw-Zeeland gedaan. Toen ik klaar was ben ik aansluitend naar Zuidoost Azië gegaan om daar te backpacken. Dat was echt heel gaaf. En aantal jaren geleden kwamen mijn ouders met het plan om onze laatste zomervakantie als gezin naar een bijzondere bestemming te gaan. We, mijn ouders, mijn zusje en ik, zijn naar Amerika geweest. We hebben rondgetrokken met een camper. Dat was ook heel tof, echt een soort afsluiter van alle vakanties die we als gezin hebben gedaan. We gaan af en toe nog wel met elkaar op citytrip of op wintersport, maar deze reis wilden mijn ouders graag nog als gezin maken. En ik sprak ze niet tegen, haha!”

Naast fanatiek sporter en reiziger ben je ook financial, waarom de keuze voor dit vakgebied?
“Ik kwam er eigenlijk op de middelbare school al achter dat ik goed ben met cijfers. Op een gegeven moment moet je een profielkeuze maken. Ik koos voor het economie profiel. Toen bleek dat ik erg goed was in M&O. Na de middelbare school koos ik daarom voor Bedrijfseconomie aan de Hanze, vooral omdat je dan wat breder wordt opgeleid. Ik heb nog geen dag spijt van die keuze. Het past heel goed bij me.”

Ik geloof dat een goedgevulde rugzak helpt om beter te worden in je werk.

En hoe zit het met je werkervaring?
“Ik ben drie jaar geleden afgestudeerd en heb dus al wat werkervaring opgedaan. Ik heb eerst twee jaar bij een commercieel bedrijf gewerkt als Controller en daarna een jaar als Financial Controller bij de overheid. Twee verschillende sectoren waar ik veel heb geleerd.”

En nu dus bij Finanxe als interimmer. Vertel, wat zijn je verwachtingen? 
“Ja, dat klopt. Ik werd benaderd door Robert via LinkedIn met de vraag of ik eens wilde nadenken over de mogelijkheid om bij Finanxe aan de slag te gaan. Eigenlijk was ik meteen enthousiast. Ik verwacht dat ik mezelf verder kan ontwikkelen door bij verschillende organisaties, verschillende functies te bekleden. Op die manier kan ik bekijken wat bij me past en waar ik het meest gelukkig van word. Ik hoop in de toekomst mijn master in Controlling te behalen. Het lijkt mij interessant om meer de adviserende kant op te gaan. Om daar te komen wil ik eerst werkervaring opdoen in verschillende functies. Ik geloof dat een goedgevulde rugzak helpt om beter te worden in je werk.”

Lees verder