26 januari 2021

Welkom aan boord - Maarten Bos

We hebben het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwe Consultant op ons kantoor in Zwolle. Samen met collega’s Marion, Jerwin en Angela zal Maarten daar verder bouwen aan de groei van Finanxe Zwolle. Hoog tijd om kennis te maken met Maarten Bos en te horen wat zijn plannen bij Finanxe zijn. 

Maarten woont in Denekamp samen met zijn vrouw Kristel en zoontje Mats van 3 jaar en in mei wordt het gezin uitgebreid, want Kristel is in verwachting van hun tweede zoon.

Vertel eens, wie ben je en waar kom je vandaan?
“Ik ben Maarten Bos, 37 jaar en geboren en getogen in Denekamp. Een mooi plaatsje in het oosten van het land. Een plek waar we wat mij betreft nooit meer weggaan.

Na mijn middelbare school ben ik in Denekamp blijven wonen maar heb ik de studie Commerciële Economie gedaan aan het Saxion in Enschede. Zowel de opleiding als de stad Enschede waren een prima keuze. Het beviel eigenlijk zelfs zo goed, waardoor ik iets langer over de opleiding heb gedaan dan misschien nodig was. Maar ik heb het op mijn gemak gedaan en goed genoten van mijn studententijd haha!

Toen ik bijna klaar was met studeren ben ik via een bekende in contact gekomen met Timing. Ik was er echt aan toe om lekker aan de slag te gaan, dus deze baan kwam voor mij op het goede moment. Ik heb daar de eerste stappen in de arbeidsbemiddeling gezet als Intercedent. In de avonduren heb ik die laatste periode van mijn studie afgerond.

Binnen Timing ben ik doorgegroeid van Intercedent naar Inhouse Specialist en uiteindelijk Coördinator. Daar heb ik echt veel van geleerd en het was een hele leuke rol.”

Je mag jezelf omschrijven in drie woorden, welke woorden kies je?
“Nuchter, sociaal en humor denk ik! Die nuchterheid is kenmerkend voor Twente, waar ik vandaan kom.”

Als ik later groot ben, word ik …… (vul maar in….)
“Ik heb vroeger veel getennist en ook aardig op niveau. De droom was er dan ook zeker om proftennisser te worden maar al gauw bleek dat dat wel heel veel werk was. Maar toen ik een jaar of 8 was, zag ik mijzelf wel als de nieuwe Richard Krajicek. Ik droomde er als kind ook van om als Jari Litmanen door het leven te gaan. Tegenwoordig heb ik dat soort dromen niet meer. Ik ben erg tevreden met mijn leven.”

En uiteindelijk in de commercie beland. Heb je altijd in de arbeidsbemiddeling gewerkt?
“Bijna wel! Alleen mijn vorige job bij ExplainiT was iets anders, al ging het daar nog steeds om de juiste mensen op de juiste plek. Die organisatie verzorgt trainingen en cursussen, vooral op het gebied van Microsoft Office en Office 365 maar bijvoorbeeld ook communicatievaardigheden. Ik werkte daar als Accountmanager en achterhaalde de behoefte bij de klanten en zorgde voor de juiste trainers op de juiste plek.

Helaas waren het voornamelijk fysieke trainingen en in de coronaperiode was dat niet mogelijk. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar aan andere baan. En dat is dus Finanxe geworden!”

Wat vind je het allerleukste aan het vak?
“Dat je van toegevoegde waarde kunt zijn voor zowel de klant als de professional. Je kunt organisaties daar echt verder mee helpen en deels ontzorgen. Wat ik mooi vind bij Finanxe is dat je ook voor de professional het verschil kunt maken in diens carrière. Je kunt hen mooie kansen op niveau bieden en verder helpen in hun loopbaan. 

Het lijkt mij mooi om ook Young Professionals verder te helpen, dat je hen ziet ontwikkelen van junior tot bijvoorbeeld senior. Daar als werkgever een wezenlijk onderdeel van kunnen zijn, vind ik een mooie uitdaging.”

Hoe ben je bij Finanxe terecht gekomen?
“Solliciteren in de coronaperiode was bijzonder en ik vond het af en toe ook best spannend. Het is voor iedereen een rare tijd en logischerwijs zijn bedrijven ook wat terughoudender. Ik ben in contact gekomen met een recruiter en hij heeft mij meer verteld over de rol binnen Finanxe. Binnen een week vond het eerste gesprek al plaats met Marion en Martijn, een goed gesprek met enthousiasme van beiden kanten. Daarop volgde een tweede gesprek met Marion en Jerwin en daarna was alles rond en kon ik per januari aan de slag.”

Je bent nu een paar weken onderweg, hoe is het je bevallen en zijn er al dingen opgevallen?
“Het inwerken is nu een beetje anders in veel situaties. Gelukkig is alles bij Finanxe goed geregeld en worden de maatregelen goed nageleefd, daardoor kan ik op een (redelijk) normale manier kennismaken met zowel de organisatie als de mensen. We zien elkaar ook veel online, zo is er deze maand een online introductiebijeenkomst waar de nieuwe collega’s van de afgelopen periode kennismaken met elkaar. Misschien leuker om fysiek te doen maar op deze manier is het goed opgelost.”

Een plek waar je je thuis kan en mag voelen en waar je zelf kunt groeien.

En Finanxe?
“Finanxe gaf mij direct een goed gevoel, al bij de eerste gesprekken. Een organisatie die écht staat, een plek waar je je thuis kan en mag voelen, waar groei is en waar je zelf ook kunt groeien. Ik ben blij daar onderdeel van uit te maken.”

Wat wordt jouw bijdrage aan kantoor Zwolle?
“Ik wil beginnen met gas geven en lawaai maken. Daarmee bedoel ik een substantieel bestand opbouwen met zowel klanten als professionals. Bouwen wordt mijn eerste focus en daarnaast ook de financiële wereld mij meer eigen maken. 

Ik wil ernaar toe dat klanten mij als volwaardig partner zien  op het gebied van arbeidsbemiddeling binnen het financiële vakgebied. En aan de andere kant natuurlijk een prettige en goede werkgever voor de professionals zijn.“

Een veel gehoorde uitspraak bij Finanxe is #Samenisnietalleen, wat betekent dat voor jou?
“Ik zie het samen op meerdere niveaus. We hebben bij Finanxe meerdere kantoren, daarin werken we veel samen. Maar ook op het eigen kantoor, de eigen vestiging werken we natuurlijk samen. We willen samen doelen behalen en daar werken we samen heel hard voor. We zijn individuen maar samen als een team kunnen we veel bereiken."

Laatste vraag! Heb je nog grootse dromen? Wat wil je ooit nog doen?
“Op dit moment mis ik vooral de vakanties dus ik droom er nu wel van dat dat straks weer mag! We zijn in het verleden regelmatig naar Kroatië geweest, het is daar prachtig. Ik zou het heel mooi vinden om daar op een dag een huis of appartement te hebben zodat we daar regelmatig naartoe kunnen.”

Lees verder