12 oktober 2020

Welkom bij Finanxe Malene Dorrestijn

Welkom bij Finanxe Malene! Als dochter van een stel ondernemers is het harde werken haar met de paplepel ingegoten en kreeg ze de kans om, op jonge leeftijd, ervaring op te doen met taken die passen binnen het finance vakgebied. Inmiddels is ze met een diploma op zak klaar om bedrijven te ondersteunen en adviseren op de financiële afdeling. Maak kennis met deze enthousiaste, leergierige en ondernemende nieuwkomer.

Naam: Malene Dorrestijn
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Giesbeek

Wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ik ga er graag op uit. Met vrienden een drankje op het terras, uit eten, dat soort dingen. Daar maak je me gelukkig mee. Sinds kort heb ik een auto, daarmee rijd ik graag door Nederland. Lekker toeren en leuke plekken in Nederland bekijken.”

Waarom de keuze voor het Finance vakgebied?
“De liefde voor dit vakgebied ontstond eigenlijk al op de middelbare school. De vakken Economie en Management & Organisatie vond ik heel interessant en ik was er erg goed in. Toen ik mijn diploma behaalde was de keuze voor de opleiding Bedrijfseconomie aan de HAN snel gemaakt. Zeker ook omdat ik graag breed opgeleid wilde worden. Verder heb ik een horeca achtergrond. Mijn ouders hebben een restaurant en party accommodatie in Giesbeek. Van jongs af aan ben ik hierbij betrokken en werk ik mee. Eerst in de bediening en later ben ik ook de personeelsadministratie gaan bijhouden. Zo kon ik op kleine schaal dat wat ik geleerd had tijdens mijn opleiding, meteen in praktijk brengen.”

Dat is een goed begin voor wat betreft je werkervaring. Wat heb je nog meer voor werkervaring?
“Naast de ervaring in het bedrijf van mijn ouders heb ik ervaring opgedaan bij IrisZorg, een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Daar heb ik met de Business Controller meegelopen en onder andere geholpen met het opstellen van de begroting, het schrijven van maandrapportages en ik heb een onderzoek gedaan naar het facturatieproces. Verder heb ik een periode meegelopen op de zorgadministratie. Dat ging vooral over het controleren van cliëntdossiers en de eisen die daarbij horen. Dit deed ik in eerste instantie als stagiaire, maar later ook als vakantiewerk. Mijn minorstage heb ik gedaan bij UPD in Amstelveen. Samen met een medestudent heb ik onderzocht hoe het aanmaken van projecten, bij de projectadministratie, efficiënter kon. Als laatste heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij MEE GP in Arnhem. De opdracht bij MEE GP was het (her)ontwerpen van het toekomstig management control systeem, zodat dit aansluit op de nieuwe strategie van de organisatie. Een leerzame periode, waar ik heel positief op terugkijk.”

Hoe kwam je in contact met Finanxe?
“Dat was via Chaimae. Zij had al eerder contact gehad met Bart van Finanxe. Ze had leuke gesprekken met hem en van het een kwam het ander. Ik kreeg een telefoontje van Chaimae met de vraag of ik ook een keer op gesprek wilde bij Finanxe. Dat heb ik gedaan en er was meteen een klik. De slogan ‘Samen is niet alleen’ past ook heel goed bij me. Ik houd ervan om samen een doel na te streven en werk graag samen met anderen.”

En nu dus bij Finanxe als interimmer. Vertel, wat zijn je verwachtingen?
“Ik verwacht dat ik in verschillende sectoren, bij verschillende bedrijven een kijkje kan nemen en daarmee kan ontdekken wat nou echt binnen het finance vakgebied bij me past. Als dochter van horecaondernemers ben ik gewend om aan te pakken, mijn mouwen op te stropen en hard te werken. Ik hoop dat ik dat kan laten zien bij Finanxe.”

Lees verder