23 november 2022

What's in the nickname: Gert Kostwinder

Geboren getogen, en wonend in Groningen, komt uit de bankenwereld en is echt een sociaal dier. Gert Kostwinder is geen ochtendmens en heeft zoals hij zelf zegt “drie koppen koffie nodig”. Hij houdt van voetbal, daar heeft hij zijn nickname “Kos” ook aan te danken. Kort en snel. “Tijdens het uitspreken van de naam Kostwinder ben je de bal al kwijt”.  Daarnaast houdt Gert van ontdekken en heeft hij verschillende reizen gemaakt. Zo heeft hij een trip gemaakt naar de Balkan om cultuur op te snuiven.

Het voelde gelijk als een warm bad.

Gert heeft een opleiding in personeelsmanagement en HRM. Hij was een echte bankier, begonnen als adviseur particulieren en doorgegroeid tot financieringsspecialist. Daarna heeft hij verschillende interim opdrachten gedaan in de financiële wereld. “Ik kom uit de bankenwereld en stond op een kruispunt in mijn carrière”. Hij kende twee mensen die al als Business Consultant werkten binnen Finanxe en zo kwam Finanxe op zijn pad. “Het voelde gelijk als een warm bad”. Hij had meteen een goede klink met de mensen waarmee hij de gesprekken voerde en durfde daardoor de sprong in het diepe te wagen. Zo is hij gestart in de rol van Business Consultant.

Zoals hij zelf zegt “binnen deze rol komt alles samen”. Hij heeft een achtergrond in de financiële wereld, weet wat het is om te werken als interim professional en heeft een achtergrond in HRM. Hierdoor kan hij naar eigenzeggen zich makkelijk inleven in de professional.

Wat vind jij het leukste aan je rol als Business Consultant?

“Het leukste aan mijn rol vind ik dat ik een andere wereld kan ontdekken”. Gert heeft de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd in de bankenwereld, waardoor Finanxe, ook qua netwerk een sprong in het diepe was. Daarnaast vindt hij het contact met de klanten leuk en vindt hij de drive van de professionals belangrijk. Hij vindt het leuk om de juiste professional te koppelen aan de klant en samen te kijken naar het carrièrepad. Echt een 360 graden rol. In de rol als Business Consultant moet je veel verschillende ballen in de lucht houden. “En ik houd van voetbal dus dat komt goed uit!”.

Wat spreekt je het meest aan binnen Finanxe?

Er heerst een open cultuur en iedereen kan zichzelf zijn. De organisatie heeft echt interesse in de mens en dat is volgens Gert ook echt te merken. “Een leuke club mensen die samen hard willen werken, maar ook veel plezier willen hebben”. Het gaat niet alleen om wat de professionals kunnen, maar ook om wie zij zijn als persoon. “Dat maakt ons als organisatie echt onderscheidend”.

Lees verder