17 oktober 2023

What's in the nickname Ilse Kuipers

Het is een combinatie van woorden die je misschien niet direct samen zou zetten, sociaal en perfectionistisch. Toch beschrijft deze combinatie Ilse als geen ander. En niet alleen op de werkvloer, ook in haar vrije tijd vinden beide begrippen een plek in haar persoonlijkheid.

‘Sociale perfectionist’ Ilse

Hoe komt deze combinatie van woorden tot zijn recht?

Ilse wil in haar werk altijd het beste leveren, ze wil het beste uit zichzelf halen. Maar dat betekent niet dat ze niet open staat voor interactie en gezelligheid, het tegendeel is juist waar. Ilse is sinds dat ze drie jaar geleden bij Finanxe kwam werken dan ook op menig bedrijfsuitje te vinden. En ook in haar vrije tijd houdt de geboren Friezin van feestjes en gezelligheid, maar dan is alles de volgende dag wel weer netjes opgeruimd hoor!

Ook in haar werk vindt ze gezelligheid en communicatie erg belangrijk. Ilse bouwt graag connecties en banden op met haar collega’s, op die manier kun je elkaar ook helpen. Ze vindt het fijn als collega’s elkaar feedback kunnen geven: “Als mijn werk niet perfect is dan wil ik dat ook horen, sterker nog, dan wil ik dat maar al te graag horen, zodat ik het weer kan verbeteren.”

Vroeger richtte ze zich hierbij ook erg op wat in haar ogen het perfecte resultaat zou zijn en was ze niet snel tevreden. Tegenwoordig kijk ze hier iets anders naar. Dit komt onder andere door de vaardigheden en kennis die ze heeft opgedaan in het Young Talent Program en het Good to Great Program. Ilse heeft geleerd dat iedereen op een eigen unieke manier naar werk kijkt, en dat het belangrijk is om hier rekening mee te houden wanneer je met mensen samenwerkt en praat. Perfectionisme is daarbij iets wat ze echt van haarzelf eist, ze zet dit niet door in haar verwachtingen van een ander. Een perfecte uitleg van haar nickname eigenlijk!

Bij haar opdrachten heeft ze altijd goede verstandshoudingen opgebouwd met haar collega’s. Richting het einde van haar opdracht komt de vraag of ze toch nog niet wat langer zou willen blijven vaak aan bod, een mooi compliment! Bovendien heeft Ilse nog regelmatig contact met collega’s van eerdere opdrachtgevers. Het samenwerken binnen verschillende organisaties, met verschillende mensen en daarbij echt toewerken naar verbetering is voor Ilse het leukste aan het werken bij Finanxe.

Daarbij houdt Ilse het volgende in gedachten: “Perfectionisme is iets moois, zolang het niet ten koste gaat van je omgeving en van jezelf.”

Your personality counts. Je persoonlijkheid maakt wie jij bent. Sociaal en ambitieus. Gedreven. Het is onze drijfveer om te ontwikkelen en te ontdekken. Om de beste te zijn. Persoonlijk én professioneel. Dat zijn wij. Professionals met persoonlijkheid. Wij zijn Finanxe. Een club waar je bij wil horen.

Lees verder