16 december 2022

What's in the nickname: Samantha Kösters-Koolhaas

Samantha Kösters – Koolhaas geboren en getogen in Haarlemmermeer en nooit gedacht om deze gemeente te verlaten, totdat ze haar man ontmoette tijdens een wereldreis in Mongolië. Ze is een echte reiziger, heeft een jaar lang gereisd over de hele wereld. Van Zuid- Amerika, Nieuw-Zeeland tot Azië. Ze vindt het leuk om andere culturen te leren kennen, in contact te komen met verschillende mensen en is nieuwsgierig. Samantha probeert minimaal twee á drie keer per jaar een bestemming te kiezen waar ze nog niet eerder is geweest.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

‘Ik vind het leuk om te wandelen met mijn hond. En heb een opknapboerderij gekocht uit 1926, dus die zijn wij aan het opknappen’. Daarnaast vindt ze het leuk om taarten en toetjes te bakken en Samantha houdt erg van reizen. Ze zorgt dat ze altijd een reis in het verschiet heeft. Haar volgende reis staat al gepland, namelijk Marokko. Naar eigenzeggen is ze, bij toeval alle M'en bij langs aan het gaan. Vorig jaar is ze naar Mexico en Madagaskar geweest en dit jaar dus Marokko.

Wat ik heel prettig vond wat tijdens dit gesprek naar voren kwam, was ‘je moet je gevoel volgen’.

Waarom bij Finanxe?

Samantha merkte dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Ze is gaan Googelen en kwam uit bij Finanxe. Ze is in gesprek gegaan met kantoor Arnhem. ‘Wat ik heel erg prettig vond wat tijdens dit gesprek naar voren kwam, was ‘je moet je gevoel volgen’. Kijken wat bij je past en wat goed voelt. Heel erg op het persoonlijke’. Volgens Samantha hoor je dit vaker, maar bij Finanxe had ze meteen het gevoel dat het ook daadwerkelijk zo was.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Samantha heeft dertien jaar gewerkt in de accountancy, hierbij lag de focus op verschillende klanten. ‘Ik wil me focussen op een bedrijf. Vandaar dat ik die switch wilde maken’. Ze heeft de overstap gemaakt naar Finanxe in de rol van senior professional. Welk stukje ze binnen dit vak het leukst vindt, weer ze nog niet. ‘Ik hoop dat ik dat de komende jaren ga ontdekken.

Op dit moment heeft Samantha nog geen opdracht. Ze staat open voor een functie binnen project controlling of financial controlling. ‘Ik weet dat ik nu een plekje zal krijgen aan de andere kant van de tafel, maar welk plekje dat wordt, dat weet ik nog niet’. Samantha wil de komende tijd ontdekken wat bij haar past en wat ze leuk vindt. ‘Dat is precies de reden waarom ik voor Finanxe heb gekozen’.

Lees verder