22 oktober 2021

Witteveen Mobiliteitsgroep zoekt een | Manager Finance

Het is tijd voor een verdere professionaliseringsslag van team finance. De nieuwe Manager Finance zal samen met Operationeel Directeur Ronald Lenters zorgen voor meer kennis en grip op de cijfers. ‘Tot op de komma nauwkeurig weten waar je staat.’ Lees verder als je zin hebt om te bouwen aan een solide finance-fundering binnen deze dynamische organisatie!

Over Witteveen

Operationeel directeur Ronald Lenters is al 25 jaar werkzaam bij Witteveen. “Ik weet nog dat er 29 auto’s reden terwijl er nu dagelijks zo’n 1.200 de weg op gaan. Van leerlingenvervoer tot sociale werkplaatsen en bso: contractvervoer is onze grootste tak van sport.

Daarnaast richten we ons op autoverhuur en touringcarvervoer. We zijn een in 1864 opgericht familiebedrijf met een driekoppige directie, Jacquelien Witteveen, Richard Witteveen en ik.”

Alles op een rijtje

  • Kantoor: Lemmer

  • 900 medewerkers

  • Voornamelijk doelgroepenvervoer (scholen, dagbestedingsorganisaties, medische instellingen, regiotaxi

  • Missie: Vervoer voor iedereen. Mobiliteit geeft je de vrijheid van bewegen. Veilig, volgens afspraak en altijd zo verantwoord mogelijk.

  • Vervoersgebied: Leeuwarden-Nijmegen-Amersfoort-Enschede.

Wat speelt er?

“Deze nieuwe collega gaat leidinggeven aan de financiële administratie, een team van 3 tot 4 fte. De taken van de Manager Finance worden nu uitgevoerd door ons hoofd administratie en de accountant, maar dit willen we meer intern trekken en naar een hoger plan tillen. Iemand die de afdeling runt en zelf meewerkt. Van kwartaalcijfers naar maandcijfers en naar dagcijfers of zelfs tot op de minuut nauwkeurig. Zo transparant mogelijk richting management en directie. Daarnaast willen we meer automatiseren, meer koppelen aan ons systeem. Om aanbestedingen te winnen is hele duidelijke afstemming nodig. Het is een stukje Stratego zeg ik altijd. We zoeken een scherpe collega die de getallen ook commercieel weg kan zetten.” 

TWEE STAPPEN VOORUITDENKEN, SNEL VERBANDEN ZIEN EN KOSTPRIJS GERELATEERD DENKEN.

Wat is Witteveen voor organisatie om voor te werken?

“Witteveen is een mega platte organisatie. Als directieleden zijn we op de werkvloer aanwezig en staat onze deur open. Geen managementlaag ertussen, we doen het samen. Veel jonge mensen, geen onnodige opsmuk, no-nonsense en hands-on. We zijn benaderbaar en houden van een goede grap. Hard werken staat voorop maar we hebben ook plezier samen. Af en toe wat leuks ondernemen, samen taart eten als iemand jarig is. Zelfstandigheid waarderen we, je krijgt ruimte en ik zit niemand op de nek.”

Dingen kunnen hier snel veranderen

“Als mensen van buiten de branche hier binnenkomen hoor ik vaak terug: ‘oeh, hier gebeurt meer dan ik van tevoren had gedacht.’ Vandaag schalen we op en tegelijkertijd schalen we af. You win some, you lose some en dat is in deze wereld echt zo. Je hebt maar één kans om een aanbesteding te winnen en als je verliest ben je ‘m zes of zeven jaar kwijt. Dat is de druk die er ligt. De kracht van Witteveen is dat we binnen die dynamiek kwaliteit en rust creëren. Binnen de markt en ook bij de tenderbureaus staan we bekend als een betrouwbare partij. Het kan in deze branche veel gekker dan wij doen! Als wij zeggen dat we iets doen dan doen we het ook. Alles draait om mensen en onze reizigers staan centraal, maar onze medewerkers zijn net zo belangrijk. Een prettige werksfeer en de combinatie van een mooi spel, winnen en succesvol zijn en een solide organisatie bouwen, dat is waarom je hier wilt werken.” 

Lees verder