Financial Controller

Controleren, verantwoorden, bewaken. Met jouw ervaring ben je in staat om de financiële gezondheid van organisaties in kaart te brengen. Daarnaast kun je hierop anticiperen en adviseren over koers en strategie tegenover directie of de CEO.

Als Financial Controller houd je toezicht op de financiële gezondheid van een organisatie. Een verantwoordelijke taak, die past bij jouw grote financiële ambities. Je bent verantwoordelijk voor de periodieke afsluiting en stelt rapportages op die helpen bij het maken van betere financiële beslissingen. Bij Finanxe stap je al in als young professional en ontwikkel jij je tot een ervaren senior. Uiteraard hebben we wel op alle niveaus een passende uitdaging!

 • Netwerk van 200+ finance professionals

 • Meer dan 10 jaar professionele ervaring

 • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

 • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Wat doet een Financial Controller?

Ga je voor een Financial Controller vacature en ben je benieuwd wat je in die rol zoals doet? Je houdt toezicht op de financiële gezondheid van het bedrijf. Specifiek werk je aan bijvoorbeeld:

 • Financiële rapportages Je helpt als Junior Financial Controller bij de maandelijkse, kwartaal- of jaarafsluiting. Heb je al meer ervaring? Dan adviseer je op basis van deze rapportages over betere financiële beslissingen.

 • Budgettering en forecasting Als Financial Controller stel je budgetten op en maak je financiële prognoses. Dat is belangrijk werk, omdat het bijdraagt aan de strategische planning van organisaties.

 • Compliance en interne controle Je helpt organisaties als Financial Controller om financiële regelgeving na te leven. Daarnaast voer je interne controles uit, om financiële risico’s beter te beheersen.

Tip: twijfel je tussen vacatures als Financial Controller of Business Controller? Ontdek wat de verschillen tussen de twee functies zijn.

Welke competenties heeft een Financial Controller?

Wil jij groeien in jouw rol, misschien wel om in de toekomst Chief Financial Controller te worden? Dan zijn deze competenties het meest belangrijk:

 • Analytisch vermogen
  Je hebt sterke analytische vaardigheden, bijvoorbeeld om complexe financiële gegevens te doorgronden, interpreteren en om te zetten naar concrete strategieën.

 • Nauwkeurig werken
  Je kunt bijzonder nauwkeurig werken, om de financiën zorgvuldig te managen. Jouw nauwkeurigheid voorkomt fouten in financiële rapportages.

 • Leiderschap en communicatie
  Als Financial Controller neem je een leidinggevende rol aan, dus communiceer je helder met jouw team en bijvoorbeeld andere afdelingen binnen de organisatie.

Wil jij je ontwikkelen met certificeringen? Of wil je groeien en ontwikkelen door andere (soft) skills te ontwikkelen? Met onze Finanxe Academy groei je door tot de controller die je wilt worden.

Wat verdient een Financial Controller?

Gemiddeld salaris van een Financial Controller

Het gemiddeld salaris voor een Financial Controller bedraagt €3.000 tot €7.000 per maand, bruto.

De hoogte van je salaris hangt af van bijvoorbeeld je instapniveau, ervaring en de branche waarin je werkt. Dus stap je in als Junior Financial Controller en wil jij je ontwikkelen als young professional? Of heb je al meer ervaring, waardoor je (binnenkort) op senior-niveau aan de slag kunt? Ook de branche waarin je met projecten aan de slag gaat bepaalt het salaris dat je zal verdienen.

Benieuwd?
Neem contact op, dan vertellen we je graag meer over onze vacatures voor Financial Controllers.

background

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Finanxe? Ontdek meer over hoe het is om Finance Professional te worden bij Finanxe!