Interim Finance Professional

Ben jij een Interim Finance Professional? Als Interim Finance Professional bij Finanxe werk je aan uitdagende projecten die aansluiten op jouw ervaring en ambities. Ontdek jouw volgende uitdaging!

De leiders van vandaag en het talent van morgen.

Als Interim Finance Professional werk je projectmatig aan interim finance opdrachten. Dat zijn tijdelijke opdrachten, bijvoorbeeld binnen het financieel management en de financiële rapportage binnen organisaties. Veel organisaties huren interim professionals in tijdens transities, zoals bij fusies, overnames of als ze nieuwe systemen implementeren.

Bij Finanxe ben je een professional die zich wil ontwikkelen.

Die wil groeien en verder wil leren, zowel met onze Academy als in de praktijk tijdens uitdagende projecten. Je ondersteunt in jouw rol bij de dagelijkse financiële operatie of biedt strategisch advies aan het hoger management. Welke taken je ook oppakt: je streeft ernaar om de beste te zijn in wat je doet. Dat doen wij namelijk ook.

Over Finanxe:

 • Netwerk van 200+ finance professionals

 • Al meer dan 10 jaar verbinden wij financials aan de meest toonaangevende organisaties

 • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

 • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Wat doet een Interim Finance Professional?

Benieuwd wat je mag verwachten van interim opdrachten binnen finance? Als je wilt weten wat een interim finance professional doet, moet je denken aan:

 • Het opstellen van rapportages en het adviseren en presenteren van deze rapportages aan bijvoorbeeld de directie

 • Het optimaliseren van belangrijke financiële processen

 • Bijdragen aan grote projecten, zoals het implementeren van een nieuw ERP-systeem

 • Het oplossen van data gerelateerde vraagstukken

Je kunt daarbij werken in diverse branches en sectoren, waaronder natuurlijk de financiële dienstverlening. Daarnaast kun je bijvoorbeeld aan de slag in de productie of in non-profitsectoren. Bij Finanxe bieden we je die vrijheid en diversiteit. Of we vinden een uitdaging voor je in de branche of sector waarin jij je graag ontwikkelt.

De finance interim opdrachten zijn vaak bij bedrijven die te maken hebben met complexe financiële herstructureringen. Of hun belangrijkste financiële personeel is tijdelijk afwezig, waardoor ze daarvoor professionele invulling zoeken. Jij werkt als interim binnen finance aan uitdagende opdrachten, samen met de andere professionals die er zitten.

Welke competenties heeft een Interim Finance Professional?

Wil je als Interim Finance Professional aan de slag met de vacatures die er beschikbaar zijn? De organisaties waarvoor we bij Finanxe werken zoeken een aantal specifieke competenties, zoals:

 • Analytisch vermogen Je werkt als interim financial aan uitdagende vraagstukken. Jij bent sterk in het analyseren van financiële gegevens, om patronen te herkennen en aanbevelingen te doen.

 • Sterke communicatieve vaardigheden Je communiceert financiële informatie en andere inzichten aan zowel financiële als niet-financiële stakeholders. Dat doe je in heldere taal, die anderen snappen.

 • Hoge mate van flexibiliteit Je kunt je moeiteloos aanpassen aan een nieuwe omgeving en bedrijfscultuur, omdat je flexibel bent. Het is een belangrijke competentie voor interim finance vacatures.

Aanvullend waarderen onze opdrachtgevers zowel leiderschapskwaliteiten als technische vaardigheden. Dus kun je leidinggeven aan een team of finance project? Of heb je kennis van financiële software zoals SAP, Oracle en andere ERP-systemen? Dan maakt dat je extra geschikt als Interim Finance Professional.

Tip: in onze Finanxe Academy ontwikkel je zowel je financiële skills als je soft skills. Dus wil jij je ontwikkelen tot CFA of CPA? Of wil je werken aan je onderhandelingsvaardigheden en probleemoplossend vermogen? Daarmee ga je bij ons aan de slag als Interim Finance Professionals.

De beste en leukste in finance!

Gemiddeld salaris van een Interim Finance Professional

Het gemiddeld salaris van een Interim Finance Professional bedraagt €3.500 tot €7.000 per maand, bruto. De hoogte van het salaris varieert op basis van jouw ervaring, de sector waarin je werkt en de locatie in Nederland waar je dat doet. De financiële dienstverlening en technologiesector betalen relatief hogere salarissen dan non-profit organisaties.

Aan de slag als finance professional of zoek je een finance professional? Dan is Finanxe er voor jou.

Ontdek onze finance vacatures
arrowarrow
Portretfoto van collega Leander kantoor Zwolle
background

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Finanxe? Ontdek meer over hoe het is om Finance Professional te worden bij Finanxe!