Wat doet een Interim Finance Professional?

Wat doet een Interim Finanxe Professional precies?

Je bent benieuwd: wat doet een Interim Finanxe Professional precies? De functie is gevarieerd, bijvoorbeeld afhankelijk van de organisatie waarbij je werkt en de branche waarin dat bedrijf actief is. Bovendien kun je in de operatie instromen als young professional of het management adviseren als je meer ervaring hebt.

Vanuit een interim rol ga je aan de slag als finance professional. Dat betekent dat je bedrijven tijdelijk bijstaat, bijvoorbeeld bij grote projecten, bij tijdelijke personeelstekorten of als er andere unieke uitdagingen ontstaan. Onze finance interim opdrachten passen bij de grote ambities van onze mensen, dus je werkt aan projecten waarmee je impact maakt.

  • Een gedreven groep met 200+ finance professionals

  • Al 10 jaar de beste en leukste in finance

  • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

  • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Voor welke werkzaamheden worden deze professionals ingezet?

De interim finance vacatures vragen bijvoorbeeld om kandidaten die financiële rapportages en analyses maken. Of die budgetten opstellen en bijdragen aan de financiële forecasting van de organisatie.

Als interim finance professional ben je daarnaast bezig met bijvoorbeeld compliance, risicomanagement en projectmanagement. Of je draagt bij aan een herstructurering, als de organisatie (financieel) wil reorganiseren.

Taken van een Interim Finance Professional

Benieuwd wat een professional concreet doet bij interim finance opdrachten?

Financiële rapportages Je wordt als interim voor finance gevraagd om financiële rapportagesystemen op te zetten of te optimaliseren. Daarnaast geef je bijvoorbeeld praktisch advies, over hoe complexe data om te zetten naar concrete inzichten voor het management.

  • Budgettering en forecasting Je helpt bij het opstellen van budgetten en het voorspellen van de financiële prestaties van de organisatie. Als Interim Finance Professional draag je bijvoorbeeld bij aan een realistische en haalbare planning.

  • Compliance en risicomanagement Het is belangrijk dat organisaties de financiële regels en richtlijnen naleven, dus daar help je bij. Of je beheert financiële risico’s. Die hebben impact op de financiële stabiliteit van het bedrijf.

  • Projectmanagement en implementatie Als interim professional in finance geef je bijvoorbeeld leiding aan projecten, voor de implementatie van nieuwe financiële systemen en processen. Je managet de projecten, met een team van specialisten.

  • Herstructurering Ten slotte help je bijvoorbeeld bij het reorganiseren van (financiële) afdelingen of hele bedrijven. Zo verhoog je de efficiëntie en probeer je de kosten te verminderen.

Opdrachten voor een Interim Finance Professional

Onze interim finance opdrachten variëren, omdat onze opdrachtgevers verschillende soorten ambitieuze professionals zoeken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan opdrachten waarbij je tijdelijk een financieel manager, een financieel directeur of zelfs een CFO vervangt.

Voor andere opdrachten wordt gezocht naar specifieke expertise, bijvoorbeeld bij belastingstrategieën of rondom internationale financiële wetgeving. Daarnaast kun je als Interim Finance Professional fusies en overnames begeleiden, als je sterk bent in M&A. Of je optimaliseert de processen binnen financiële afdelingen, waarmee je probeert de kosten voor de organisatie te verlagen.

Ben jij benieuwd wat een Interim Finance Professional doet en heb je de ambitie om zelf de beste te worden in wat je doet? Dan pas jij heel goed bij Finanxe. Neem contact met ons op, dan maken we graag kennis.

background

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Finanxe? Ontdek meer over hoe het is om Finance Professional te worden bij Finanxe!