Business Controller

Portretfoto van een finanxe collega aan het werk

Je bent als Business Controller de financiële navigator binnen een bedrijf. Jij analyseert financiële gegevens, ondersteunt de strategische besluitvorming en helpt bij het opstellen van budgetten en forecasts. Bij Finanxe werk je aan uitdagende projecten en werk je aan jouw groei en ontwikkeling. Jouw ambitie? De beste zijn in wat je doet. Dat doen wij namelijk ook.

Dus wil je instappen als young professional met een achtergrond in finance? Of heb je al meer ervaring en wil jij je persoonlijk én professioneel verder ontwikkelen? Bij ons vind je de Business Controller vacatures die je zoekt.

  • Meer dan 200 finance collega's

  • Al 10 jaar de beste en leukste in finance

  • Kantoren in Heerenveen, Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht en Twente

  • Eigen Academy voor ontwikkeling, kennis en groei

Wat doet een Business Controller?

Benieuwd wat een Business Controller doet? Binnen de projecten waar je bij ons aan werkt ga je bijvoorbeeld aan de slag met:

  • Financiële gegevens analyseren Je analyseer financiële gegevens en vindt daarin patronen die tot waardevolle inzichten leiden.

  • Ondersteunen bij strategische besluiten Je ondersteunt bij strategische besluiten, door de relevante financiële situatie in kaart te brengen.

  • Budgetten en forecasts ontwikkelen Vanuit data-analyse help je betere budgetten en forecasts op te stellen.

Daarnaast signaleer je eventuele afwijkingen en adviseer je het management over financiële kwesties. Bovendien houd je de compliance met financiële regelgeving en belangrijke standaarden in de gaten.

In jouw werk als Business Controller doe je bijvoorbeeld geavanceerde data-analyse, in tools zoals PowerBI en Tableau. Op die manier analyseer je de data, om patronen te herkennen en inzichten te ontdekken die het management helpen om betere beslissingen te nemen.

Tip: twijfel je tussen vacatures als Financial Controller of Business Controller? Ontdek wat de verschillen tussen de twee functies zijn.

Welke competenties heeft een Business Controller?

Solliciteer je op een vacature voor Business Controller? Vanuit jouw achtergrond en opleiding heb je minimaal de volgende competenties ontwikkeld:

  • Analytisch vermogen Je bent analytisch sterk, waardoor je in de data kunt duiken om te analyseren en interpreteren wat er gebeurt. Aan de hand daarvan doe je inzichten op, bijvoorbeeld aan de hand van patronen die je ontdekt.

  • Strategisch denken Jouw strategische mindset koppelt die inzichten aan de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie. Daardoor herken je kansen (of bedreigingen), waarover je vervolgens communiceert.

  • Uitstekende communicatie Die communicatie is glashelder, zowel naar andere financiële professionals als naar niet-financiële professionals. Je communiceert met je eigen team en bijvoorbeeld met andere afdelingen.

Bij Finanxe blijf je je als Business Controller ontwikkelen. Dankzij onze Academy werk je aan verdere financiële skills, net als aan soft skills en andere vaardigheden. Je ontwikkelt je professioneel en persoonlijk, vanuit jouw ambitie om de beste te worden in wat je doet.

WAT VERDIENT EEN business CONTROLLER?

Gemiddeld salaris van een Business Controller

Het gemiddeld salaris van een Business Controller bedraagt €3.500 tot €6.000 per maand, bruto. Vooral jouw werkervaring, de bedrijfsgrootte en de branche of sector waarin je werkt zijn daarbij bepalend.

Dus wil je aan de slag als Junior Business Controller? Of heb je ervaring en zoek je naar een uitdagende vacature bij een ambitieuze organisatie? Dan ben je goed bij Finanxe.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag over onze vacatures.

background

Meer info over Finance Professional worden bij Finanxe?

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Finanxe? Ontdek meer over hoe het is om Finance Professional te worden bij Finanxe!